ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ρήξη με ΕΕ αποφάσισε η Ιταλία -Ούτε βήμα πίσω στον προϋπολογισμό

0

Την απόφαση να εμείνει στους στόχους του προϋπολογισμού για το 2019 πήρε η Ρώμη, λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο που είχε δώσει η Κομισιόν.

Το υπουργικό συμβούλιο του Τζουζέπε Κόντε συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης, για την απάντηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είχε εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για τον ιταλικό προϋπολογισμό και είχε ζητήσει να γίνει αναθεώρησή του.

Παρόλα αυτά, η Ρώμη επιμένει στους στόχους του προσχεδίου το οποίο είχαν απορρίψει οι Βρυξέλλες, τόσο για το έλλειμμα (2,4%) όσο και για την πρόβλεψη για την ανάπτυξη (1,5%). Η απαντητική επιστολή προς την Κομισιόν είναι επιθετική και όχι αμυντική, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από τη Λέγκα.

Στην επιστολή περιλαμβάνονται ρήτρες διασφάλισης ότι το έλλειμμα δεν θα υπερβεί το 2,4% εάν δεν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ανάπτυξη, αλλά και ένας νέος μηχανισμός αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει πρόταση για μηχανισμό ελέγχου των δαπανών ενώ παραμένει ίδιο το πλαίσιο για το επίδομα του πολίτη και τις συντάξεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ