ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου: Συγκέντρωση στις 17 Νοέμβρη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

0

Με συγκέντρωση στις 17 Νοέμβρη στις 12 μμ στην πλατεία τεσσάρων η νεολαία, οι εργαζόμενοι και ο λαός του Ρεθύμνου θα τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Τη συγκέντρωση διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και σε αυτήν καλεί με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.  Ρεθύμνου    Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Από τις μέρες που ο "γίγαντας" λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Το Συνδικάτο οικοδόμων του νομού μας καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στις 17 Νοέμβρη, στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων 12 :00 μμ.

Η ηρωική στάση του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες. Στεκόμαστε απέναντι στην κοροϊδία της "εξόδου" από τα μνημόνια και τη δήθεν "κανονικότητα", που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως επανήλθε, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Απαντάμε με την μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 28 Νοέμβρη.

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με μπροστάρη τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σχεδιάζει  τη δημιουργία βάσεων απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων μας!

Όλοι στην συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη στις 12;00 μμ, στην πλατεία τεσσάρων μαρτύρων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ