ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Τελικά το Πανεπιστήμιο «τρελάθηκε» κι άρχισε δημοτικές δημοσκοπήσεις από μόνο του;

0

Με αφορμή το θόρυβο και τις αντεγκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί από μια τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρεθύμνης, καταθέτω τη δικιά μου εκτίμηση-ερμηνεία.

Ουδείς κοινός θνητός δημότης πείθεται ότι το Πανεπιστήμιο «τρελάθηκε» κι άρχισε δημοτικές δημοσκοπήσεις από μόνο του. Κάποιος σύμβουλος επικοινωνιολόγος υποψήφιου δημοτικού συνδυασμού το εισηγήθηκε τόσο νωρίς…και εισακούσθηκε.

Εκτιμώ ότι το επιχείρημα του εισηγητή επικοινωνιολόγου ήταν κυρίως να παγιώσει την άποψη στο εκλογικό δημοτικό σώμα ότι η επόμενη δημοτική μάχη είναι υπόθεση δύο μόνο μονομάχων κι όχι περισσοτέρων.  Με εργαλείο μια παραγγελμένη δημοσκόπηση θα πετύχαινε 2 στα 2.  Και την ανάδειξη των δύο κυρίαρχων μονομάχων και την «παράσταση νίκης» σε έναν από τους δύο.

Αυτά όμως που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο επικοινωνιολόγος είναι:

α) να εκθέσει το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα όσον αφορά την επιστημοσύνη της δημοσκόπησης,

β) να δημιουργήσει κλίμα τεχνητής όξυνσης, κομματικής στρατηγικής, παλαιάς κοπής

γ) να είναι έτοιμος να αναλάβει την «πολιτική» ευθύνη της πρωτοβουλίας του, όταν αποκαλυφθεί η μεθόδευση, μιας και ο επικεφαλής του συνδυασμού, το αρνήθηκε προσωπικά.

Φαίνεται ότι η δημιουργία κι άλλου νέου συνδυασμού με υψηλές αυτοδιοικητικές προδιαγραφές μάλλον κάποιον φοβίζει.

Η « ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τακτικισμούς εντυπώσεων, προχωρά αταλάντευτη στην ολοκλήρωση της στελέχωσης του συνδυασμού της, για να δώσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές μια νέα πρόταση συνέχειας και ανανέωσης.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ φιλοδοξεί να αποτελέσει τη φυσική συνέχεια της νέας αντίληψης για ένα Ρέθυμνο που αξίζει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ