ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φήμες ότι το επερχόμενο PlayStation 5 θα λανσαριστεί το 2020 και θα στοιχίζει $500

0

Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, η AMD εργάζεται μαζί με την Sony πάνω στην επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική «Navi» του επεξεργαστή γραφικών για την επερχόμενη παιχνιδοκονσόλα PlayStation 5 του Ιάπωνα κολοσσού.

Η νέα GPU θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή και θα συνεργάζεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή γενικής χρήσης.

Στο ίδιο νήμα στο Reddit όπου έγινε η αποκάλυψη ότι η Sony πρόκειται να «παρακάμψει» την έκθεση E3 του χρόνου πριν γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, ο RuthenicCookie αναφέρθηκε και σε κάποια χαρακτηριστικά του επερχόμενου PlayStation 5. Η νέα κονσόλα της Sony ενδέχεται να ανακοινωθεί κάποια στιγμή στα μέσα της επόμενης χρονιάς, με την επίσημη αποκάλυψη του να γίνεται σε μελλοντική εκδήλωση PlayStation Experience. Πότε θα κυκλοφορήσει; Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λανσαριστεί μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου του 2020. Ενδεχομένως λοιπόν αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Sony δεν κρίνει απαραίτητη την παρουσία της στην έκθεση E3 το 2019.

Ο ίδιος χρήστης περιγράφει την παιχνιδοκονσόλα της Sony ως ένα τέρας ικανό να προσφέρει σταθερό framerate στα 60fps σε ανάλυση 4K (4K/60 stable). Στο εσωτερικό του θα βρίσκεται ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής Ryzen και όπως αναφέραμε μία «custom made» GPU της AMD, που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική «Navi».

Παράλληλα με αρκετούς μεγάλους τίτλους, όπως τα The Last of Us Part II, Death Stranding και Ghost of Tsushima, η Sony θα ανακοινώσει και το PlayStation VR 2, το οποίο λέγεται ότι θα διαθέτει built-in κάμερα και αναπτύσσεται παράλληλα με τα επόμενης γενιάς χειριστήρια PlayStation Move και «γάντια εικονικής πραγματικότητας». Όσον αφορά στο κόστος του PlayStation 5, φημολογείται ότι θα λανσαριστεί με τιμή $500 (και όπως αναφέραμε το 2020).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ