ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου προβάλει την ταινία «Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό»

0

H Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ.), προβάλει την πολυβραβευμένη ταινία «Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό» (2011). Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη δραματική κωμωδία από την Αργεντινή, με μερικές δόσεις μαύρου χιούμορ, η οποία εξερευνά το πεπρωμένο, τις πολιτιστικές διαφορές, τη φιλία και την αγάπη.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 18:00, στον Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ», στην οδό Μεσολογγίου 18, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ. Για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και ανέργους: 3 ευρώ

Σύνοψη της ταινίας

H ζωή του Ρομπέρτο έχει μείνει στάσιμη εδώ και είκοσι χρόνια εξαιτίας ενός σκληρού παιχνιδιού της μοίρας. Από τότε ζει απομονωμένος και πικραμένος, έχοντας ως μοναδικό του σύνδεσμο με τον έξω κόσμο, το μαγαζί του με σιδερικά. Ένα απρόσμενο γεγονός, όμως, θα τον ξυπνήσει και θα τον φέρει πίσω στη ζωή. Ο Ρομπέρτο συναντά τον Γιουν στους δρόμους της πόλης και από τότε ξεκινά μια παράξενη συμβίωση των δυο τους, καθώς ο Ρομπέρτο δεν μιλά κινέζικα και ο Γιουν ούτε λέξη ισπανικά. Ο ερημίτης σιδεράς επιχειρεί να τον αφήσει πρώτα στο αστυνομικό τμήμα και μετά στην κινέζικη πρεσβεία, κανείς ωστόσο δεν θέλει να τον βοηθήσει και έτσι το μόνο που του μένει είναι να τον φέρει στο σπίτι του, καθώς παρότι ζει αποκομμένος από τους άλλους, η συνείδησή του δεν τον αφήνει να εγκαταλείψει έναν άνθρωπο στον δρόμο. Η καταναγκαστική τους συμβίωση, ωστόσο, θα έχει στιγμές άφθονου γέλιου, καθώς ο Ρομπέρτο προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον νεαρό Κινέζο με κάθε μέσο που διαθέτει. Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την αλλόκοτη ιστορία παίζει και η Μαρί, μια κοπέλα που είναι ερωτευμένη με τον Ρομπέρτο.

Πρωτότυπος τίτλος: Un Cuento Chino

Διεθνής Τίτλος: Chinese Take-Away

Έτος παραγωγής: 2011

Είδος: Έγχρωμη δραματική κωμωδία

Χώρα: Αργεντινή

Γλώσσα: Ισπανικά

Διάρκεια: 93′

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Sebastián Borensztein

Ηθοποιοί: Ricardo Darín, Muriel Santa Ana, Ignacio Huang, Enric Cambray, Iván Romanelli

Φωτογραφία: Rodrigo Pulpeiro

Μουσική: Lucio Godoy

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία: www.kinler.gr/chinese-take-out

Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου www.kinler.gr [email protected] τηλ. 28310 29846

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ