ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Νέα «μόδα» από τυροκόμους να πληρώνουν με ζωοτροφές

0

Στον Αραχωβίτη οι αγρότες της Κρήτης - Συνάντηση Αραχωβίτη με αμπελουργούς και ελαιουργούς

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης αποκάλυψε στο neakriti.gr, ότι καθορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για μεθαύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 9:30 το πρωί, στο υπουργείο, για να τεθούν προς ικανοποίηση τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στις αρχές του νέου χρόνου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με θέμα την οργάνωση πανελλαδικά συντονισμένων αγωνιστικών κινητοποιήσεων προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Άμεσα εξάλλου, από τις κατά τόπους Ομοσπονδίες, Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα, θα οργανωθούν συσκέψεις σε κάθε περιοχή και νομό της χώρας, με τη συμμετοχή κλιμακίων της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ προγραμματίζονται επίσης περιοδείες, επισκέψεις και ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων.

«Εμείς εμμένουμε στο πάγιο αίτημά μας για θεσμοθέτηση κατώτατης εγγυημένης τιμής στο γάλα και σε όλα μας τα προϊόντα, όχι μόνο στα κτηνοτροφικά αλλά και στο ελαιόλαδο, όπως και σε κάθε προϊόν που παράγουμε», τόνισε κατηγορηματικά στη “Νέα Κρήτη” ο κ. Σταυριανουδάκης.

Όσο για τα 5 ευρώ στο “κεφάλι” για τους παραγωγούς που έχουν πουλήσει γάλα, ο συνδικαλιστής δήλωσε μερικώς ικανοποιημένος από το μέτρο της κυβέρνησης, αλλά πρόσθεσε ότι δεν αρκεί μόνο αυτό.

«Θα έπρεπε να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι όχι μόνο για το γάλα, αλλά και για το κρέας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ