ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χριστουγεννιάτικες γιορτές Κοινωνικών Δομών Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.

0

Τις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες γιορτές τους πραγματοποίησαν και φέτος οι Κοινωνικές Δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ρεθύμνης με την επωνυμία «Κ.Ε.ΔΗ.Ρ». Πρόκειται για τον Παιδικό Σταθμό «Τα Δελφινάκια» που στεγάζεται στην οδό Βερνάδου στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου αλλά και τον περιφερειακό Βρεφονηπιακό Σταθμό Αρμένων που λειτουργεί εδώ και χρόνια στον οικισμό των Αρμένων. Και οι δύο αυτοί Σταθμοί συμμετέχουν στην υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για ωφελούμενες μητέρες» της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, ο τοπικός εκπρόσωπος Αρμένων κ. Κολυβάκης και το μέλος Φραγκάκος Ντίνος οι οποίοι ευχήθηκαν στο προσωπικό, τους γονείς και τα νήπια να έχουν υγεία και ευημερία στη ζωή και στα σπιτικά τους.

Από την άλλη, στην Πλατεία Μικρασιατών λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Ελπίδα» που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ», άξονας προτεραιότητας 5 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας στην Κρήτη», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό κοινοτικό ταμείο με τίτλο «Δράση 9.iv.3: Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», υπό την εποπτεία επίσης της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. Το Κ.Η.Φ.Η. φέτος επισκέφθηκαν τα παιδάκια της Τρίτης και Πέμπτης Τάξης του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου όπου τραγούδησαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές και δώρα. Την δε παραμονή των Χριστουγέννων, ανάμεσα στους άλλους επισκέπτες ξεχώρισαν δύο φοιτήτριες εγγονές ωφελούμενων ηλικιωμένων οι οποίες τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα με τη λύρα και το λαούτο τους.

Τέλος και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ρεθύμνου (ΚΔΑΠ) της ΚΕΔΗΡ, τα παιδιά με το προσωπικό υποδέχτηκαν τον Άι Βασίλη και πραγματοποίησαν την χριστουγεννιάτικη γιορτή τους με τραγούδια, κατασκευές και παιχνίδια.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ