ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Δήμος Μυλοποτάμου: Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στην καθημερινή πράξη»

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05/12/2018 (Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού) ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στην καθημερινή πράξη» που διοργάνωσε ο Δήμος Μυλοποτάμου (Κοινωνική Υπηρεσία και Κέντρο Κοινότητας) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η ενημερωτική δράση υλοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κοινωνικών δομών του Δήμου, παρουσία και του Αντιδήμαρχου για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα του Δήμου, κ. Μιχάλη Σαρρή, με εισηγήτριες την κα. Δασκαλάκη Χρυσή, ιατρό Εθελόντρια του τμήματος Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ρεθύμνης και την κα.Καμηνάρη Αναστασία, μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ρεθύμνης  και Προϊσταμένη του τμήματος Νοσηλευτικής  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ρεθύμνης.

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του προσωπικού διαφόρων κοινωνικών και άλλων φορέων του Δήμου Μυλοποτάμου σε θέματα Πρώτων βοηθειών. Πιο συγκεκριμένα παρευρέθηκε προσωπικό από τους Βρεφικούς, Παιδικούς σταθμούς και τα « Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου, το ΚΗΦΗ, το ΕΠΑΛ Γαράζου καθώς και εθελοντές οι οποίοι  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αντιμετώπιση ατυχημάτων, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κ.α καθώς έγινε και παρουσίαση στη χρήση του  απινιδωτή ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του κτηρίου των κοινωνικών υπηρεσιών και ο Δήμος θα τον διαθέτει για τις ανάγκες των δημοτών του.

Ο δήμος Μυλοποτάμου ευχαριστεί τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την συνεργασία καθώς και τις εισηγήτριες για την πολύτιμη και χρήσιμη ενημέρωση που παρείχαν.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο Πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ