ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διώξεις για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την υπόθεση της Folli Follie

0

Διώξεις για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκαν από τον οικονομικό εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση για την υπόθεση της Folli Follie κατά μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλων επτά ατόμων που είχαν κληθεί ως ύποπτοι για εξηγήσεις από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα υπήρξε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου της συζύγου του Κατερίνας, του γιού τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία. Πρόκειται για 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Ολοι είχαν κληθεί ως ύποπτοι, έδωσαν εξηγήσεις με υπομνήματα αλλά δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να ασκηθούν οι διώξεις. Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων η έρευνα των εισαγγελικών αρχών συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση για την συγκεκριμένη υπόθεση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ