ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ημερίδα «Πολιτική Προστασία, Κοινωνία και Εθελοντισμός»

0

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της  Περιφερειακής Ενότητας  Ρεθύμνης και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης διοργανώνουν την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 17:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, ημερίδα με θέμα « Πολιτική Προστασία, Κοινωνία και Εθελοντισμός».

Όπως είναι γνωστό σε όλους, οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές, που σημειώθηκαν στην χώρα μας, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο αριθμό νεκρών, καθώς και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μας φέρνουν προ των ευθυνών μας στην διαμόρφωση συνθηκών, ώστε να μετριάζονται οι κίνδυνοι εκδήλωσης φυσικών καταστροφών, καθώς και οι επιπτώσεις τους.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο ρόλος των εθελοντών είναι καίριας σημασίας, καθώς μπορούν με ευελιξία και εκτός των αγκυλώσεων της Δημόσιας Διοίκησης, να εκτελέσουν δράσεις σημαντικές για την αποτροπή της εκδήλωσης μιας φυσικής καταστροφής.

Σκοπός της εσπερίδας είναι η παρουσίαση των εθελοντικών οργανώσεων του Νομού Ρεθύμνης, που ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία, καθώς και η πρόσκληση σε συμπολίτες μας να συμμετέχουν εθελοντικά και να συνεισφέρουν σε αυτό που ονομάζεται Πολιτική Προστασία του τόπου μας.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας του Ρεθύμνου και εκπρόσωποι πιστοποιημένων εθελοντικών οργανώσεων. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Κοκολάκης Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ, τέως Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ειδικευμένο στέλεχος Πολιτικής Προστασίας.

 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς τους πολίτες και επίδοξους εθελοντές, του οποίους προσκαλούμε να την παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για θέματα πολιτικής προστασίας και εθελοντισμού.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου

17:30-18:00Προσέλευση - Χαιρετισμοί
18:00-18:10Η Πολιτική Προστασία στο Ρέθυμνο σήμερα και ο ρόλος του εθελοντισμού

Νίκος Βότσογλου

Προϊστάμενος τμήματος Προστασίας ΠΕ Ρεθύμνης

18:10 – 18:20 

Ο ρόλος των Εθελοντών του ΕΕΣ στην Πολιτική Προστασία

 

 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Παράρτημα Ρεθύμνου.

18:20 – 18:30 

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου και Πολιτική Προστασία

ΕΟΣ Ρεθύμνου

18:30 – 18:45Εθελοντές Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Δρυγιαννάκης Δημήτρης, Επιπυραγός

Π.Υ. Ρεθύμνου

 18:45- 18:55Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου

Παρουσίαση του Φορέα και Δράσεις και Αναδιοργάνωση

 

Σκουλούδης Δημήτρης

18:55 – 19:45 

Πολιτική Προστασία, Εθελοντισμός και Μέτρα Προστασίας

Κοκολάκης Κωσταντίνος

 

Πολ.Μηχανικός ΤΕ – τ. Δντης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης

 

19:45 – 20:30 

Συμπεράσματα - Συζήτηση

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ