ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Boeing φέρνει τα «ιπτάμενα φανάρια»

0

Το μέλλον των εναέριων μετακινήσεων δείχνει πως πλησιάζει και θα έρθει πλέον ο καιρός που οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τους δρόμους για να τρέχουν στους... ουρανούς των πόλεων. Μπορεί ακόμα να μην έχουν αναπτυχθεί τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, όμως η ολοένα και αυξανόμενη χρήση των drones έχει ήδη δημιουργήσει τις πρώτες ανάγκες για ασφαλείς εναέριες μεταφορές εντός του αστικού ιστού, με την Boeing να εισέρχεται δυναμικά στην αγορά.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων Boeing «έδωσε τα χέρια» με την SparkCognition για την δημιουργία της SkyGrid. Μια νέα εταιρεία που θα μπορεί στο μέλλον να καθορίζει την εναέρια κυκλοφορία στον αστικό ιστό. Η εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας θα αναπτύξει μια πλατφόρμα λογισμικού, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και σίγουρη μετακίνηση όχι μόνο αυτοκινούμενων προϊόντων αλλά και οχημάτων με επιβάτες στον παγκόσμιο εναέριο χώρο.

Η SparkCogntion αποτελεί μια από τις εταιρείες που έχουν βραβευτεί κατά το παρελθόν για τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν εισάγει στην αγορά, με την εταιρεία να εξειδικεύεται στους τομείς της άμυνας, επιχειρηματικού διαδικτύου και οικονομικά. Κατασκευάζει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ώστε να συνεισφέρουν στα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain και τεχνητή νοημοσύνη για τον καθορισμό της διαδρομής που θα βασίζεται σε ανάλυση στοιχείων και κυβερνο-ασφάλεια, η πλατφόρμα της SkyGrid κοιτάει πέρα από την εναέρια κυκλοφορία αυτόνομων αεροπορικών συστημάτων. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους πελάτες της SkyGrid να χρησιμοποιούν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών των αυτόνομων αεροπορικών συστημάτων, που περιλαμβάνουν και παράδοση αντικειμένων, επιθεωρήσεις επιχειρήσεων και βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Ο Steve Nordlund, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Boeing NeXt δήλωσε πως «η συνεργασία Boeing και SparkCognition είναι πρωτοφανής στην βιομηχανία» και συμπλήρωσε πως η «SkyGrid δημιουργεί τις ψηφιακές υποδομές που θα κάνουν ασφαλείς τις ομαλές μετακινήσεις ανθρώπων και εμπορευμάτων για εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο».

Ο Amir Husain CEO της SparkCognition και εκτελών χρέη CEO στη SkyGrid σημείωσε ότι «η SkyGrid συνδυάζει την εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη με το blockchain, την ασφάλεια με την αεροναυτιλία για να δημιουργήσει μοναδικές καινοτομίες στη ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία των εναέριων μεταφορών», και συνέχισε δηλώνοντας ότι «προσφέροντας διαβαθμισμένες και ανταποδοτικές δυνατότητες σε ένα μόνο δίκτυο υπηρεσιών, η SkyGrid θα κάνει στο μέλλον τις πιο μεγάλης κλίμακας εναέριες εφαρμογές πιο εύκολες και προσιτές».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ