ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Καμμένος: Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

0

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης “συμφωνίας των Πρεσπών”».

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του δήλωση το πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανεβάζοντας τους τόνους εναντίον της ΠΓΔΜ, και τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο.

Ολόκληρη η δήλωση του Πάνου Καμμένου

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης "συμφωνίας των Πρεσπών".

Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο» είπε ο κ. Καμμένος, κηρύσσοντας ουσιαστικά νεκρή την Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεύτερες σκέψεις και στον Τσίπρα για την Συμφωνία

Οι τελευταίες (μιας σειρά άλλων που προηγήθηκαν) προκλητικές δημόσιες δηλώσεις Ζάεφ για «μακεδονική γλώσσα που θα διδάσκεται στην Ελλάδα, για την μακεδονική μειονότητα στην Μακεδονία του Αιγαίου…» προβληματίζουν πλέον σοβαρά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ηδη διέρρευσε στον Τύπο η ενόχληση Τσίπρα με τις αλυτρωτικές δηλώσεις Ζάεφ καθώς η κυβερνητική πρόθεση η ελληνική πλευρά να ζητήσει ερμηνευτικό πρωτόκολλο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα θα υποβάλλει στον ΟΗΕ ο Αλέξης Τσίπρας και θα αφορά στη γλώσσα και το έθνος.

Εφόσον συνταχθεί, θα ενταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποτελέσει μέρος αυτής.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει θέσει στο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ θέμα ερμηνείας της συνθήκης των Πρεσπών.

Αποστάσεις και από το Ποτάμι από την Συμφωνία

Ακόμη και ο θερμότερος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης δείχνει προβληματισμένος μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για «Μακεδονία του Αιγαίου» και διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στη βόρεια Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Ποτάμι επικρατούν πλέον ψυχραιμότερες σκέψεις και πολλά στελέχη πιέζουν τον επικεφαλής του Ποταμιού να καταψηφίσει την Συμφωνία, ώστε να μην παράσχει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σενάρια πρόωρων εκλογών

Ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών που ξεδιπλώνεται όλο και εμφανέστερα με την πάροδο του χρόνου ανοίγει το δρόμο σε σενάρια πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει το μόνο κόμμα που στηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο, αυτές να γίνουν τον Μάιο του 2019, και την Συμφωνία να χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ