ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου: Προβολή ταινίας «Καμτσάτκα»

0

H Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (www.kinler.gr), προβάλει την ταινία «Καμτσάτκα» (2002). Μέσα από τα μάτια ενός δεκάχρονου αγοριού, του Harry, βλέπουμε τη ζωή στην Αργεντινή κατά την περίοδο του πραξικοπήματος το 1976 και πώς τα γεγονότα της εποχής αυτής επηρεάζουν την καθημερινότητα της οικογένειάς του.

Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 18:00, στον Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ», στην οδό Μεσολογγίου 18, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

Για τα μέλη της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και ανέργους: 3 ευρώ.

Σύνοψη της ταινίας

Μέσα από τα μάτια ενός δεκάχρονου αγοριού, του Harry, βλέπουμε τη ζωή στην Αργεντινή κατά την περίοδο του πραξικοπήματος το 1976 και πώς τα γεγονότα της εποχής αυτής επηρεάζουν την καθημερινότητα της οικογένειάς του.

Όντας αυτόπτης μάρτυρας στην «εξαφάνιση» κάποιων φίλων διαφωνούντων, ένας δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η σύζυγός του φεύγουν από την πόλη και κρύβονται από τη στρατιωτική αστυνομία σε ένα ακατοίκητο καλοκαιρινό σπίτι. Μαζί τους είναι τα δύο παιδιά τους, ο Harry που είναι ενθουσιασμένος με την τεχνική που χρησιμοποιεί ο θρυλικός "μάγος" των αποδράσεων Χουντίνι και ο μικρός αδελφός του El Enano.

Η οικογένεια αποκτά νέες ταυτότητες και προσπαθεί να ζήσει μια κανονική ζωή παρ' όλες τις καθημερινές δυσκολίες. Μια επίσκεψη από τους αποξενωμένους παππούδες δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι μια δεμένη οικογένεια αν και κάποια σημάδια καταδεικνύουν πόσο αγχωτική και αβέβαιη είναι η καθημερινότητά τους.

Η ταινία απέσπασε 6 βραβεία και 6 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Αργεντινής στα βραβεία Όσκαρ του 2002.

Η προβολή θα γίνει με υπότιτλους στα ελληνικά.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία: www.kinler.gr/kamchatka

Πρωτότυπος τίτλος: Kamchatka

Έτος παραγωγής: 2002

Είδος: Δράμα

Χώρα: Αργεντινή, Ισπανία

Γλώσσες: Ισπανικά

Διάρκεια: 106′

Σκηνοθεσία: Marcelo Piñeyro

Σενάριο: Marcelo Piñeyro, Marcelo Figueras

Ηθοποιοί: Ricardo Darín, Cecilia Roth, Tomás Fonzi, Héctor Alterio

Φωτογραφία: Alfredo F. Mayo

Μουσική: Bingen Mendizábal

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ