ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας για Ριχάρδο: Αύριο θα αποφυλακιστεί υποχρεωτικά

0

«Αύριο θα αποφυλακιστεί υποχρεωτικά ο ενεχυροδανειστής», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό. «Στην υπόθεση αυτή πράγματι η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Επηρέασε επιτρέψτε μου να πω…», δήλωσε στον ΣΚΑΪ. «Ερχονται ποινικές υποθέσεις οι οποίες όταν θα ασκηθεί η δίωξη θα είναι εντυπωσιακές και όταν θα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Γιατί όπως σας εξήγησα οι διώξεις θα είναι αντιγραφή διαβιβαστικών και όταν θα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα την κλείνουν οι δικαστές», συμπλήρωσε.

«Επειδή εδώ έχουμε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εμπλοκής της πολιτικής στην απονομή της Δικαιοσύνης που δεν έγινε μόνο τώρα. Έχουν γίνει ατοπήματα τέτοια για να εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη τα οποία δηλητηρίασαν τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ακόμη ο κ. Κούγιας.

«Αν δεν παρέσυραν τον πρωθυπουργό δεν θα μίλαγε για υπόθεση Ριχάρδου… Τα οικονομικά εγκλήματα έχουν μειωμένη κοινωνική απαξία. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι προσωπικότητες. Πήραν λοιπόν μία προσωπικότητα "αντιπαθητική" και δυστυχώς έγιναν τα λάθη», ανέφερε ακόμη ο ποινικολόγος, ενώ σχολίασε ότι έχει πέσει πολύ χαμηλά το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού και των διωκτικών αρχών, αλλά είναι υψηλό το επίπεδο των δικαστικών αρχών.

«Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν φέρουν ευθύνη οι εισαγγελείς. Δείχνεται πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές. Είναι αδύνατο ο εισαγγελέας να πάρει το διαβιβαστικό στο σπίτι του. (…) Εάν στο πενθήμερο δεν απολογηθεί κάποιος μένει ελεύθερος», τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Όσο είμαι δικηγόρος του Ριχάρδου δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθούμε νομικά εναντίον της αστυνομίας», δήλωσε ακόμη.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «χοντρή επιπολαιότητα» των αρχών.

«Η έρευνα ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2018. Υπήρξαν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου άρα εισαγγελέας γνωμοδότησε ότι υπήρξε λαθρεμπορία. Χοντρή επιπολαιότητα. Το πρώτο που κοιτάς είναι αν προβλέπονται δασμοί. Δεν υπάρχει νομική βασιμότητα της κατηγορίας της λαθρεμπορίας», δήλωσε ο δικηγόρος και συμπλήρωσε: «είναι απαράδεκτο να μεταλλάσσεται σε εισαγγελέα ο πρωθυπουργός της χώρας και είναι λάθος να αμφισβητεί το τεκμήριο της αθωότητας».

«Προσπαθούν κάποιοι να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη στο δρόμο προς τις εκλογές. Το λάθος η Δικαιοσύνη το διορθώνει από μόνη της. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ακόμη.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ