ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρουσιάστηκε και στο Ρέθυμνο η πρόταση νόμου του Κινήματος Αλλαγής

0

Βασικούς άξονες που εντάσσονται στο Σχέδιο Ελλάδα του Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε στο Ρέθυμνο ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, το περασμένο Σάββατο.

Το σχέδιο που περιλαμβάνει 40 άρθρα κατατέθηκε με τη μορφή πρότασης Νόμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ στις 13 Νοεμβρίου με θέμα «Πρώτη Δέσμη Μέτρων Οικονομικής Ανάκαμψης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Όπως υπογράμμισε ο κος Κεγκέρογλου, το Κίνημα Αλλαγής στο πλαίσιο του σχεδίου «Ελλάδα» έχει επεξεργαστεί τις προτάσεις στοχεύοντας στη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για την χώρα για τις επόμενες δεκαετίες και αφορά την εθνική γραμμή στα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και μια αποτελεσματική οικονομική πολιτική που θα δημιουργήσει ένα «βιώσιμο κοινωνικό κράτος».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Κεγκέρογλου, ανέφερε μεταξύ άλλων «Την ίδια ώρα η χώρα πορεύεται χωρίς στρατηγική, χωρίς πυξίδα και έχει φτάσει στο σημείο, στην κατάντια θα έλεγα,  να θεωρεί ο κ Τσίπρας εθνική επιτυχία το ότι μπορεί να μπαίνει χωρίς γραβάτα στο Κρεμλίνο ή στο Λευκό Οίκο ή να υπογράφει επαίσχυντες συμφωνίες, όπως αυτή των Πρεσπών, που αντί να λύνουν προβλήματα δημιουργούνται νέα και βέβαια αδιέξοδα για τα εθνικά μας θέματα. Στο εσωτερικό η κατάσταση με την οικονομία και το φαύλο κύκλο υπερφορολογήσης και αδυναμίας δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης συνεχίζεται,  τα κοινωνικά προβλήματα εντείνονται και βέβαια η κυβέρνηση με το μόνο που ασχολείται είναι πως θα δημιουργήσει ταμείο μέσα από τη  υπερφορολόγηση, προκειμένου να τα διαχειριστεί με σκοπιμότητα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα δυσοίωνο αύριο αν δεν αλλάξει πολιτική η χώρα. Για αυτό εμείς επιμένουμε ότι χρειάζεται όχι απλά πολιτική αλλαγή, όχι απλά αντικατάσταση μιας κυβέρνησης από μια άλλη. Χρειάζεται συνολική αλλαγή πορείας της χώρας. Εμείς μέσα από το σχέδιο Ελλάδα  προβλέπουμε την απελευθέρωση ουσιαστικά των επιχειρήσεων για να μπορούν να παράξουν πλούτο, ταυτόχρονα όμως τη  θέσπιση κανόνων, ώστε αυτός ο πλούτος να ναι προς όφελος των πολιτών, προς όφελος της κοινωνίας προς όφελος των εργαζομένων και των ανθρώπων που σκέφτονται, σχεδιάζουν και επενδύουν».

Στην πρόταση περιλαμβάνονται προβλέψεις για την αποκλιμάκωση της φορολογίας, καινοτόμες δράσεις που μπορούν να πετύχουν ταυτόχρονη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και ισχυρά κίνητρα για νέες προσλήψεις. Επίσης περιλαμβάνονται προτάσεις  για ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων. Ωστόσο, υπήρξε και η δέσμευση πως το Κίνημα Αλλαγής θα κλιμακώσει τις πιέσεις για την ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Περιλαμβάνονται επίσης άξονες για οριστική και βιώσιμη ρύθμιση των υφιστάμενων οφειλών αλλά και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από αλλαγές που αφορούν το υπερταμείο. Προτάσεις για νέο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα με ταυτόχρονα οφέλη για νέους και συνταξιούχους.

Ο γραμματέας της Ν.Ε Ρεθύμνου του Κινήματος Αλλαγής κ.  Μιχάλης Σαρρής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με τους υφιστάμενους συσχετισμούς η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και ο προοδευτικός μας χώρος ο οποίος άλλαξε την κοινωνία και την ιστορία του τόπου μπορεί να πράξει ακολούθως μια νέα πολιτική αλλαγή με αυτόνομη πορεία».

ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: «Άμεση ίδρυση και λειτουργία φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο»

Σε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα έλλειψης φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ στο νόμο Ρεθύμνου που αναδείχτηκε μέσα από ρεπορτάζ της εφημερίδας μας προχώρησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου καλώντας και τον αρμόδιο υπουργό να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ακολουθεί η ερώτηση αναλυτικά:

«Η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Νομό Ρεθύμνου προκειμένου να καλύψει τις πραγματικές  και αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για ειδικά φάρμακα είναι πλέον επιτακτική αφού μέχρι σήμερα, οι ασθενείς του νομού οι οποίοι χρήζουν ειδικής αγωγής με φάρμακα υψηλού κόστους που χορηγούνται κατόπιν σχετικής έγκρισης από ειδική Επιτροπή και μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλους όμορους νομούς.

Επειδή στη πλειοψηφία τους πρόκειται για συμπολίτες μας, που χρήζουν άμεσης βοήθειας και στήριξης από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο αντί αυτής, τους υποβάλλει σε τεράστια ταλαιπωρία  και σε μεγάλο  οικονομικό και ψυχικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, αφού τους αναγκάζει να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Επειδή υπάρχουν δημόσιες εγκαταστάσεις στο Ρέθυμνο που μπορούν να φιλοξενήσουν το εν λόγω εγχείρημα.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Γιατί δεν έχετε δημιουργήσει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο μέχρι τώρα;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει άμεσα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Ν. Ρεθύμνου;»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ