ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο κέντρο του Στρασβούργου -Αναφορές για θύματα

0

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε πριν από λίγο στο κέντρο του Στρασβούργου. Αναφορές κάνουν λόγο για θύματα.

Ακόμη είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το περιστατικό.

Η πυροσβεστική μιλά για έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, ενώ το AFP επικαλούμενο την αστυνομία, κάνει λόγο για έναν νεκρό και 6 τραυματίες.

Η Le Figaro μιλά για τουλάχιστον 4 τραυματίες, ενώ η DW μιλά για 5 τραυματίες.

Το γραφείο του δημάρχου της πόλης επιβεβαίωσε τους πυροβολισμούς και έδωσε εντολή στον κόσμο να μείνει σπίτια του.

Λόγω του περιστατικού, εκκενώθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά και η ευρύτερη περιοχή.

Το iefimerida επικοινώνησε με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και όπως μας επιβεβαίωσαν έπεσαν πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης, στη χριστουγεννιάτικη αγορά, στην οδό Grand Rue. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος. Οι αστυνομία έδωσε εντολή τους περίοικους να κλειστούν στα μαγαζιά και τα εστιατόρια της περιοχές.

Δείτε την φωτογραφία που εξασφάλισε το iefimerida.gr από το εσωτερικό μπαρ του Στρασβούργου όπου έχουν κλειστεί οι περίοικοι:

Υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter πως η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πλατεία Κλεμπέρ και άλλα μέρη του κέντρου της πόλης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος, Camille Belsoeur, μέσω Twitter μεταδίδει ότι βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό και είδε στρατιώτες να σκοτώνουν έναν άντρα, ο οποίος φέρεται να τους σημάδευε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν πολλά βίντεο, με κόσμο να τρέχει ουρλιάζοντας, ενώ σε άλλα εμφανίζονται άτομα πεσμένα στο έδαφος. Η αυθεντικότητα των συγκεκριμένων βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

 

https://twitter.com/swiat21/status/1072577503116607490?ref_src=twsrc%5Etfw
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ