ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πόλη - Πρότυπο πανευρωπαϊκά το Ρέθυμνο για τους αναπήρους

0

Στο Ρέθυμνο ως κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης του τοπικού σωματείου ΑμεΑ για την κοινωνικοποίηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, βρέθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την πρόθεση του ιδίου να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές για να προωθήσει πανευρωπαϊκά τα ζητήματα των ΑμεΑ, το παρών έδωσαν και οι δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου για απολογισμό και σχεδιασμό δράσεων για τους συμπολίτες μας που έχουν μεν ανάγκες, αλλά θέλουν και να προσφέρουν.

Στον φιλόξενο χώρο του πρώην Ξενία, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, απέδωσε ακόμα μία φορά τα εύσημα στο Ρέθυμνο που πανευρωπαϊκά αποτελεί πόλη πρότυπο στις υποδομές για τα άτομα με αναπηρία, καλώντας τους αυτοδιοικητικούς να συμβάλουν στην προσπάθεια και για την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων με αναπηρία, να βγουν από το περιθώριο και να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.

Αυτό που έχει σημασία είναι η κάθε τοπική κοινωνία να μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους με κάποια αναπηρία, να μπορούν να ζουν και να προσφέρουν στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να "ξεριζώνονται", όταν πια δε θα έχουν κοντινούς τους ανθρώπους για να τους φροντίζουν, στη ζωή.

Στις εργασίες της ημερίδας συμμετείχαν και οι δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας, παρουσιάζοντας τα βήματα προόδου που έχουν γίνει και το θετικό άλμα νοοτροπίας στο οποίο υπολειπόμαστε...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ