ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πώς έζησαν τη φονική επίθεση οι Κρητικοί ευρωβουλευτές

0

Μία… ανάσα από το σημείο της ένοπλης επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, στην πλατεία Κλεμπέρ, που «βάφτηκε» με αίμα, βρέθηκαν οι Κρητικοί ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Μανόλης Κεφαλογιάννης, οι οποίοι μαζί με εκατοντάδες άλλους, Γάλλους πολίτες και ξένους επισκέπτες, αποκλείστηκαν για ώρες από τις αστυνομικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας.

Συγκλονισμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης περιέγραψε ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν σχεδόν δίπλα τους αφού βρέθηκε πολύ κοντά στη σκηνή της αιματοχυσίας. Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης δειπνούσε σε εστιατόριο σε απόσταση περίπου 100 μέτρων. Και οι δύο Κρητικοί ευρωβουλευτές παρέμειναν αποκλεισμένοι στους χώρους όπου βρίσκονταν για αρκετές ώρες, αφού οι οδηγίες της Αστυνομίας ήταν σαφείς.

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε ο κ. Ανδρουλάκης, αστυνομικοί οδήγησαν τον ίδιο και ακόμα 30 άτομα στο βάθος μίας καφετέριας με κλειστά φώτα. Μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη ήταν ακόμα τρεις Έλληνες. Ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Τη στιγμή της επίθεσης στην πλατεία Κλεμπέρ κινούνταν αρκετοί Έλληνες, ευρωβουλευτές αλλά και πολίτες που βρέθηκαν στο Στρασβούργο στο πλαίσιο επίσκεψής τους στο Ευρωκοινοβούλιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι o Μανόλης Κεφαλογιάννης λίγες ώρες πριν την ένοπλη επίθεση είχε αναρτήσει στο twitter την επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus. Αποκλεισμένη στο Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκε και η Ηρακλειώτισσα δημοσιογράφος Μαρία Ψαρά, η οποία έγραψε στο Twitter: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει σφραγιστεί για προληπτικούς λόγους.

Για πολλές, παράλληλες επιθέσεις με όπλο κάνει λόγο η ασφάλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η δημοσιογράφος μετέφερε ακόμα ότι ο συνάδελφός της από την Αυστρία υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης του ενός θύματος της επίθεσης. Δέχθηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να πέσουν νεκροί και ακόμα έντεκα να τραυματιστούν.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέφεραν ότι ο δράστης παρέμενε ασύλληπτος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και να στήνουν μπλόκα στο κέντρο της πόλης για τη σύλληψη του τρομοκράτη που φέρεται να είναι Γάλλος 29 ετών και εκτιμάται ότι έχει τραυματιστεί.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ