ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Στην Κουζίνα του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας» φτιάχνουμε μελομακάρονα!

0

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας, στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μμ, φτιάχνουμε παραδοσιακά μελομακάρονα με την συνταγή και καθοδήγηση της κας Ελευθερίας Ζωγραφάκη.

Στόχος των τακτικών συναντήσεων «Στην Κουζίνα του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας» είναι η παρουσίαση ιδιαίτερων συνταγών μέσα από την γαστρονομική μας κουλτούρα, που συνήθιζαν να κάνουν οι νοικοκυρές ανάλογα με την εποχή. Συνταγές που κρύβουν μια τελετουργία, μια μυστικότητα και είναι συνδεδεμένες με κάποια αγροτική εργασία, θρησκευτική γιορτή, ή κάποιο εποχικό προϊόν. Είναι σημαντικό όχι μόνο να μεταφέρουμε την γνώση αλλά και τα λαογραφικά στοιχεία που κρύβονται πίσω από αυτές τις συνταγές, οι οποίες  επαναλαμβάνονται με το ίδιο τρόπο, από γενιά σε γενιά κάθε χρόνο την ίδια εποχή.

Η κουζίνα του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας  στην Αργυρούπολη θα είναι ανοιχτή σε κάθε νοικοκυρά ή ενδιαφερόμενο/η που θέλει να παρουσιάσει μια τέχνη ή ένα πιάτο με ιδιαίτερη ιστορία και παραδοσιακή καταβολή. Θα χαρούμε να μας υποδείξετε ανθρώπους που κατέχουν συνταγές και την ιστορία τους.

Όλες τις συνταγές και τα προγραμματισμένα δρώμενα θα τα βρείτε στη σελίδα μας στο facebook/Cretan Gastronomy Center όπως και στην ιστοσελίδα ww.agrocrete.com

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 28313 40705 ή 28310 81252.

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ