ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στο κρητικό χωριό της Μελβούρνης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος Κτιστάκη

0

Δείπνο προς τιμή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος  Κτιστάκη  και της ομάδας του παρέθεσε  η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης στην Λέσχη των Μελών του Κρητικού Χωριού. Τον Σεβασμιότατο  υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος  κ. Ιωάννης Νικολακάκης  με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Γυναίκειου τμήματος  αλλά  και  της Νεολαίας. Το δείπνο τίμησαν επίσης και ο Πάτερ Γεώργιος Αδαμάκης, εφημέριος της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Κατά την διάρκεια  της βραδιάς δόθηκε η ευκαιρία στα Μέλη της Ένωσης να γνωριστούν με τον Μητροπολίτη και να ανταλλάξουν ιστορίες και ευχές, να κάνουν καινούργιες γνωριμίες και προπαντός να θυμηθούν κοινούς φίλους στην Κρήτη. Κατά τον πολύ  μεστό και συγκινητικό  του λόγο  ο Σεβασμιότατος  ευχαρίστησε  την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης για την ζεστή και γεμάτο από αγάπη φιλοξενία , ενώ έκανε μια  εκτενές  αναφορά  για  τα  έργα που ετοιμάζει η Μητρόπολη της Νέας Ζηλανδίας, αναφερόμενος στους προκάτοχους του, για της προκλήσεις του ελληνισμού της Νέας Ζηλανδίας αλλα επίσης και για τις Έλληνο Ορθόδοξες Ιεραποστολές στα νησιά του Ειρηνικού και ειδικά στο Φιτζί, στην Τόγκα και στην Σαμόα  με το κτίσιμο νέο Ορθοδόξων ναών. Τελειώνοντας ανάφερε για τα άξια έργα που έχουν καταφέρει οι Απόδημοι Κρήτες και ειδικά οι Κρήτες της Μελβούρνης.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης  κ. Ιωάννης Νικολακάκης  ευχαρίστησε  τον Μητροπολίτη  για την τιμή που έκανε  στην Παγκρήτια Ένωση να παραβρεθεί, του θύμισε ότι η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης  έχει στο παρελθόν στηρίξει τις Ιεραποστολές στα νησιά του Φιτζί  με δωρεά ρούχων, βιβλίων και δώρων μετα την επίσκεψη του τότε Προέδρου κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη. Του υπενθύμισε επίσης ότι η Ένωση θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του στο μέλλον  ενώ  παράλληλα  τον τίμησε με την εικόνα τον  Αγίων Τεσσάρων Νέο Μάρτυρων Ρεθύμνης  και με κάποιες εκδόσεις βιβλίων της Παγκρήτιας Ένωσης.

Αξίζει να  αναφέρουμε  ότι  τον Σεβασμιότατο  συνόδευαν  από  την  Νέα Ζηλανδία ο Πάτερ Γεώργιος Καννέλης εφημέριος της Ενορίας του Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας με καταγωγή από το Καλαμίτσι Αλέξανδρου Αποκορώνου  Χανίων  και ο γραμματέας του Σεβασμιότατου  κ. Ευάγγελος  Καμπιτάκης με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης.

Κατά  την αποχώρηση τους  έδωσαν όλοι ραντεβού στην Ελλάδα το καλοκαίρι  του  2019 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ