ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τηλεοπτικά δίκτυα στην Ιαπωνία ξεκίνησαν να μεταδίδουν περιεχόμενο 8K

0

Όπως είχε προγραμματιστεί, από την 1η Δεκεμβρίου, τα Ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν την μετάδοση περιεχομένου από τα κανάλια τους σε ανάλυση 8K (και 4Κ) μέσω δορυφόρου.

Μετά από δύο χρόνια δοκιμών, το τηλεοπτικό δίκτυο NHK είναι το μοναδικό, τουλάχιστον για την ώρα, που μεταδίδει περιεχόμενο δορυφορικά σε ανάλυση 8K και με 22.2-channel surround sound. Η πρώτη κινηματογραφική ταινία στο πρόγραμμα του που θα μεταδοθεί σε τόσο υψηλή ανάλυση είναι το 2001: A Space Odyssey, με την εταιρεία Warner Bros. να καταφεύγει στα πρωτότυπα αρνητικά 70mm του φιλμ ειδικά για την περίσταση.

Ακόμα βεβαίως είναι νωρίς, αφού ελάχιστοι έχουν τηλεόραση που υποστηρίζει ανάλυση 8Κ στο σπίτι τους, και οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν επιπλέον έναν ειδικό receiver και κεραία μόνο για να «πιάσουν» σήμα. Σε άρθρο του, το Engadget Ιαπωνίας, ανέφερε ότι η Sharp ξεκίνησε την πώληση τηλεοράσεων Super Hi-Vision-ready με ενσωματωμένο tuner μόλις τον περασμένο μήνα με κόστος περίπου $6600. Επίσης, οι τηλεοράσεις δεν ενσωματώνουν HDMI 2.1, οπότε για την μεταφορά του σήματος από το «box» στη τηλεόραση απαιτούνται τέσσερα καλώδια HDMI.

Τώρα που έγινε η αρχή με το λανσάρισμα ορισμένων συσκευών όσο και περιεχομένου «8K», περιμένουμε στην έκθεση CES 2019 να δούμε τις εταιρείες να επιδεικνύουν περισσότερες τηλεοράσεις. Στην Ιαπωνία, υπάρχει η πρόθεση να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα την μετάβαση, και εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να έχουμε περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο, τις τιμές αλλά και να δούμε τις πρώτες συσκευές του είδους για να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν αξίζει να προχωρήσουμε πιο πέρα από το 4K, τουλάχιστον στο σπίτι.

https://youtu.be/AOWehwgAkow

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ