ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χρηματοδότηση 1.150.000,00 € στο Δήμο Αμαρίου από το ΕΣΠΑ 2014-2020

0

Με απόφαση της Ειδικής Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Κέντρο Πολιτιστικής, Φυσιολατρικής, Αθλητικής και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 1.150.000,00 €.

Το έργο αφορά την επανάχρηση Δημοτικού κτιρίου (πρώην οικοτροφείου Φουρφουρά) του Δήμου Αμαρίου. Το συγκρότημα των κτιρίων προοριζόταν να λειτουργήσει ως Οικοτροφείο Θηλέων, κάτι που ωστόσο δεν έγινε ποτέ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι εγκρίθηκαν να πραγματοποιηθούν το σύνολο των μελετών, εργασιών και εξοπλισμού των χρήσεων του κτιρίου, σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπέβαλε τον περασμένο Μάρτιο ο Δήμος Αμαρίου και το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό 100%.

Συγκεκριμένα,    σύμφωνα με  το σχεδιασμό, στο ισόγειο θα διαμορφωθεί και θα λειτουργήσει χώρος υποδοχής επισκεπτών, Δημοτικό Γυμναστήριο και Αίθουσα εκδηλώσεων (μικρής κλίμακας εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες κ.α.). Στον Α΄ όροφο θα λειτουργήσει  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Χώρος Internet, Εκθεσιακός χώρος  καθώς και Δημοτική Βιβλιοθήκη με ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναγνωστήριου. Ως χώρος φιλοξενίας των εκπαιδευτών του κέντρου δια βίου μάθησης, των ομιλητών και καλλιτεχνών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ερευνητών και επιστημόνων κ.α.  έχει προβλεφθεί να λειτουργήσει ο Β’ όροφος. Ακόμα, στο μονώροφο κτίριο, προβλέπεται πολυμορφική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην οποία θα πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.α., ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και  αναψυκτήριο για τις ανάγκες λειτουργίας του κτιρίου.

      Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός σε δήλωση του υπογράμμισε: «Ένα ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή του Δήμου μας έργο, εντάχθηκε και μάλιστα με χρηματοδότηση 100 %, στο ΕΣΠΑ 2014-2020.  Αποτελεί μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος  που έχουμε σχεδιάσει  για την περιοχή μας και η ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”  του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Ένα Δημοτικό κτίριο 1000 και πλέον τ.μ., που επί 50 έτη ήταν σε πλήρη αχρησία και εγκατάλειψη, με την επισκευή, ενίσχυση και επανάχρηση του θα αποτελέσει κέντρο πολιτισμού, γνώσης, εκπαίδευσης, άθλησης, ψυχαγωγίας και φυσιολατρίας. Είναι βέβαιο, ότι η λειτουργία του θα βοηθήσει στην ανάδειξη  της πολιτισμικής ταυτότητας του Δήμου μας».

Τέλος ευχαρίστησε την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ- ΕΤΠΑ και ΤΣ κα Ευγενία Φωτονιάτα για την άψογη συνεργασία, τον Αντιδήμαρχο Αμαρίου κ. Μανώλη Ψαρουδάκη, τον  κ.  Ειρηναίο Γερογιάννη - Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου Αμαρίου καθώς και τον Πρόεδρο Τ.Κ. Φουρφουρά κ. Μιχαήλ Μουρτζανό που συνεργάστηκαν άψογα και κατάφεραν να σχεδιάσουν σε λίγο χρόνο και να υποβάλουν έγκαιρα τη συγκεκριμένη πρόταση η οποία είχε θετικό αποτέλεσμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ