ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Άναψε φωτιές» το προσοντολόγιο και για τους εκπαιδευτικούς στο Ρέθυμνο

0

Στους δρόμους βγήκαν δάσκαλοι και καθηγητές - Στο Ηράκλειο θα βρεθούν την ερχόμενη βδομάδα

Σε σειρά κινητοποιήσεων κατεβαίνουν οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο με αφορμή το προσοντολόγιο που έρχεται με νομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει τον τρόπο πρόσληψης στα δημόσια σχολεία.

Μετά τις διαμαρτυρίες στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, την Παρασκευή με κάλεσμα της ΕΛΜΕ και το Σάββατο με κάλεσμα δασκάλων και νηπιαγωγών, την προσεχή Δευτέρα εκπαιδευτικοί από ολόκληρη την Κρήτη θα συναντηθούν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργο Τερζάκη. Ζητούν άμεση πρόσληψη των αναπληρωτών στις 25.000 κενές οργανικές θέσεις και να μην ψηφιστεί στη Βουλή το προσοντολόγιο.

«Όχι» στο προσοντολόγιο στην μορφή που έρχεται, αναφώνησαν οι εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ακόμη πιο δυνατή η φωνή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ενώ στήριξαν το δημόσιο σύστημα παιδείας τα 10 «μαύρα» χρόνια των μνημονίων σε σχολεία ανά την Ελλάδα, τώρα κινδυνεύουν να δουν την πόρτα της εξόδου από την εργασία.

Μόνιμη εργασία για όλους και όχι στην ανακύκλωση των εργαζομένων είναι τα βασικά αιτήματα των εκπαιδευτικών που μετά τις κινητοποιήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου στο Ρέθυμνο, ετοιμάζουν παγκρήτια κινητοποίηση στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο.

Το πτυχίο και η προϋπηρεσία είναι τα βασικά προσόντα του εκπαιδευτικού, με τους ίδιους να καταγγέλλουν ότι αυτό το νομοσχέδιο βασίζεται στις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και όχι στην πραγματική βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ