ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιορτές με ενσυνειδητότητα στα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ»

0

Ο μήνας Δεκέμβριος για τα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» είναι ιδιαίτερα πλούσιος κάθε χρόνο σε εορταστικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Ιδιαίτερη έμφαση αυτή τη φορά δόθηκε στην έννοια της «ενσυνειδητότητας» (mindfulness) η οποία αποτελεί το θέμα του τρέχοντος Έτους Εθελοντισμού “Be Mindful” (Να Έχεις Συνείδηση) του πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤO ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ DOWNING STREET

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο κ. Φρεντ Φήταμ, υπήρξε προσκεκλημένος στο Βρετανικό Πρωθυπουργικό Μέγαρο της οδού Downing Street στο Λονδίνο, σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βρετανού Υπουργού Παιδείας κου Nick Gibb, προς τιμήν της επετείου 19 χρόνων από την ίδρυση της κοινωφελούς οργάνωσης The Diana Award. Ο κ. Φήταμ βρέθηκε εκεί με την ιδιότητα του επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του Βραβείου «Νταϊάνα» για την περιοχή East Midlands του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συγκεκριμένη οργάνωση, που θεσπίστηκε από τη Βρετανική κυβέρνηση το 1999 στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, έχει βραβεύσει 2 φορές την Ομάδα Εθελοντών & Πρεσβευτών Anti-Bullying των Κέντρων Φήταμ για το συνεχές και ουσιώδες έργο της.

ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ANTI-BULLYING ΓΙΟΡΤΗ

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία, η ετήσια ολοήμερη Anti-Bullying Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κέντρων Φήταμ πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη, η οποία γέμισε 3 φορές μέσα στην ημέρα για τις ξεχωριστές γιορτές των junior, μεσαίων και μεγάλων επιπέδων. Μαζί με το πρόγραμμα της γιορτής, οι παρευρισκόμενοι έλαβαν κι από έναν σελιδοδείκτη με συμβουλές για γονείς και μαθητές σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Πέρα από τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και καθιερωμένα εορταστικά θεατρικά, υπήρξε και ειδική ενότητα με σκετς, ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στην ενσυνειδητότητα. Από την πλευρά τους, μέλη της Ομάδας Εθελοντών & Πρεσβευτών Anti-Bullying τίμησαν την επέτειο 100 χρόνων από τη λήξη του Ά Παγκοσμίου Πολέμου με το θεατρικό «Η Χριστουγεννιάτικη Ανακωχή». Μαθητές από το Ατσιπόπουλο ανέβασαν σε διεθνή πρεμιέρα τη θεατρική διασκευή του βιβλίου “Peter’s Great Adventure”, γραμμένο από τον 12χρονο πολυβραβευμένο Αγγλοκύπριο ακτιβιστή Νικόλαο Νικηφόρου. Ξεχωριστές στιγμές αποτέλεσαν "Το Κοριτσάκι Με Τα Σπίρτα" και το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «Τα Χριστούγεννα της Μαίρη Πόπινς»,  ενώ την παράσταση έκλεψαν οι λιλιπούτειοι μαθητές (4-7 ετών) του νέου προγράμματος διγλωσσίας QLS Bilingual Life που έδωσαν τη δική τους πρώτη αγγλόφωνη παράσταση. Οι γιορτές πλαισιώθηκαν από απονομές βραβείων και αριστείων στους πρωτεύσαντες μαθητές της περασμένης σχολικής χρονιάς. Κορνιζωμένα απονεμήθηκαν τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας επιπέδων Β2 Lower, Γ1 Advanced και Γ2 Proficiency καθώς επίσης και τα διπλώματα των νέων αποφοίτων του Βρετανικού προγράμματος Diana Award Anti-Bullying Ambassadors (Πρεσβευτών) που διοργανώνει στην Ελλάδα το Δίκτυο QLS. Τέλος, οι 29 εθελοντές, κάτοχοι του Βραβείου «Νταϊάνα» 2018, παρέλαβαν κι εκείνοι τα τιμητικά τους διπλώματα κορνιζωμένα για να θυμούνται πάντα αυτή την πολύτιμη αναγνώριση του έργου τους στα πλαίσια της Anti-Bullying Εκστρατείας των Κέντρων Φήταμ που φέτος γιορτάζει 5 χρόνια συνεχούς δράσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ “BE MINDFUL”

Και αυτά τα Χριστούγεννα οι μαθητές των Κέντρων Φήταμ, Ρεθύμνου και Ατσιποπούλου, στήριξαν ενεργά το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρεθύμνης και το Φιλόπτωχο Ταμείο της πόλης μας με συνολικά 2,5 τόνους αγαθών. Η φόρτωση των τσαντών έγινε στις 19 και 20 Δεκεμβρίου από την Ομάδα Εθελοντών & Πρεσβευτών Anti-Bullying που επιμελήθηκε και τον Anti-CyberBullying σελιδοδείκτη που συνόδευσε κάθε τσαντούλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Για 2η χρονιά τα Κέντρα Φήταμ εφαρμόζουν το δικό τους Πρόγραμμα Επιβράβευσης "Make A Difference Challenge" το οποίο αναγνωρίζει και επιβραβεύει την ολιστική εικόνα κάθε τμήματος δηλαδή την πρόοδο, την καλή διαγωγή, την καλοσύνη και τη συνέπεια. Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, τα τμήματα που συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους επιβράβευσης το Α’ τρίμηνο κέρδισαν μια κινηματογραφική βραδιά στον κινηματογράφο Cineland Pantelis, όπου απόλαυσαν την "Επιστροφή Της Μαίρη Πόπινς".

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

Με συνολικά 122 δώρα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι Μεγάλες Κληρώσεις των Κέντρων Φήταμ σε Ρέθυμνο και Ατσιπόπουλο για την ενίσχυση κοινωφελών φορέων που υποστηρίζουν. Τα μεγάλα δώρα περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, 6 αγγλόφωνες ψηφιακές βοηθούς “Alexa”, 2 συλλεκτικά «Ημερολόγια Ενός Σπασίκλα» υπογεγραμμένα από τον συγγραφέα και 2 Tablet.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ