ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διασύνδεση του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με τα Πειραματικά σχολεία

0

Τα νέα δεδομένα για την ανάπτυξη και τις υποδομές

Μέσα στον κυκεώνα των επερχόμενων αλλαγών στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, έρχονται οι νέες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την οικιστική ανάπτυξη και τις υποδομές στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. Διοικητήριο, πειραματικά σχολεία και πεζοδρόμιο που θα ενώνει την πόλη με το πανεπιστήμιο, τίθενται εκ νέου επί τάπητος.

Άγνωστη παραμένει η τύχη του πανεπιστημίου, πολυτεχνείου και ΤΕΙ Κρήτης με τα δύο πρώτα να φέρεται να μην επιθυμούν συνένωση ούτε μεταξύ τους, ούτε με το ΤΕΙ Κρήτης που είναι το μοναδικό που παραμένει... "ορφανό" από ΑΕΙ και έχει δεχθεί όμως πρόταση να συνενωθεί με το πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Την ίδια ώρα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ίδρυση πειραματικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εντός της πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου.

Το ΤΕΙ Κρήτης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να... "πανεπιστημιοποιηθεί" σε πανεπιστήμιο ανατολικής Κρήτης, ωστόσο τα τμήματα στα Χανιά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λογιστούν ως... ανατολικής Κρήτης, ενώ οριακά και... "ακαδημαϊκή αδεία" τα τμήματα της κεντρικής Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ανατολικής Κρήτης.

Πάντως η διοίκηση του πανεπιστημίου Κρήτης, υπολογίζει και στην ανέγερση πειραματικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, σε δεύτερο χρόνο.

Ακόμα και η ανέγερση διοικητηρίου στην πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου έχει τεθεί εν προκειμένω, στην έδρα του πανεπιστημίου Κρήτης, ωστόσο αν υπολογιστούν τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ στο Ηράκλειο, φτάνουν πια στα 15, ενώ στο Ρέθυμνο στα 10. Η πρυτανεία πάντως, προσπαθεί να προωθήσει την έρευνα και στις πιο θεωρητικές σχολές του Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ