ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

ΕΜΥ - Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Που και πότε θα χιονίσει στην Κρήτη;

0

Ο καιρός στην Κρήτη: Ισχυροί άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και βροχές

Ραγδαία αναμένεται να είναι η επιδείνωση του καιρού από αύριο, σε ολόκληρη τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας πρόκειται να είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι θυελλώδεις, άνεμοι και οι χιονοπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κρήτη ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και σε περιοχές του νησιού, όπως είναι η Αγία Βαρβάρα, η Άνω Βιάννος και τα Ανώγεια.

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, με κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας τις χαμηλές θερμοκρασίες, όποτε και το θερμόμετρο θα «φλερτάρει» με τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Επιδείνωση του καιρού και χιόνια στην Κρήτη

Για επιδείνωση του καιρού από αύριο το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις αύριο Δευτέρα από το απόγευμα σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα), της δυτικής Μακεδονίας και μέχρι το βράδυ της κεντρικής, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 200 και στα νοτιότερα 400 μέτρα) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

Την Τρίτη αναμένεται να σημειωθούν κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Ηπείρου, στη δυτική και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα), την Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) και την Κρήτη, με εξασθένηση από το βράδυ στα ηπειρωτικά. Την Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αύριο Δευτέρα από το βράδυ το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Εύβοιας. Την Τρίτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά

Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ αναμένονται από αύριο στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων

Σε ισχύ βρίσκεται και το Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, συμφώνα με το οποίο στο Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος και στο Νοτιοανατολικό Κρητικό Πέλαγος οι άνεμοι πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί και βορειοδυτικοί, αντιστοίχως, στα 7 με 8 Μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα και αύριο στην Κρήτη:

ΚΥΡΙΑΚΗ: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα στην Κρήτη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ, στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία επρόκειτο να φτάσει έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά, που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης που από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ