ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επικεφαλής στην «Επόμενη Μέρα» ο Γιώργος Ταταράκης

0

Επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής κίνησης «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» στις εκλογές του Μαΐου για το δήμο Ρεθύμνου θα είναι ο Γιώργος Ταταράκης Πολιτικός Μηχανικός, ο οποίος όπως σημειώνει: «Μετά την τιμητική ανάθεση στο πρόσωπο μου, να εκπροσωπήσω την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση «η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» ως υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνης, νιώθω την υποχρέωση να δημοσιοποιήσω ένα σύντομο βιογραφικό ώστε όλοι οι συνδημότες να έχουν μια εικόνα της προσωπικής μου διαδρομής».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 

Γεννήθηκα στις 24 Σεπτεμβρίου το 1955, με το μικρόκοσμο των παιδικών μου χρόνων να απλώνεται από την αυλή του 2ου Δημοτικού σχολείου (Καμαράκι) μέχρι την πλατεία της Μητρόπολης.

Τα πρώτα μου γράμματα τα διδάχθηκα στο 2ο Δημοτικό σχολείο (Καμαράκι) (1960 – 1967), δίπλα στον παλιό κινηματογράφο, ΕΣΠΕΡΟ.

Συνέχισα στο τότε, Α΄ εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων (1967 -1973), σημερινό Α΄ Λύκειο.

Βρέθηκα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα το 1973, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, όπου φοίτησα στη σχολή των Πολιτικών Μηχανικών.

Όσο απολιτίκ πέρασε η ζωή μου στα γυμνασιακά χρόνια (δικτατορία), τόσο πολιτικοποιημένη πέρασε στα χρόνια σπουδών μου, στο Πολυτεχνείο

Η επιμελής φοίτηση μου επιβραβεύτηκε με υποτροφία και με συλλογή συστατικών επιστολών των καθηγητών μου ώστε να συνεχίσω μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ.

Σπουδές που τελικά δεν έγιναν, λόγω του ξαφνικού θανάτου του πατέρα μου, στα 53 χρόνια του.

Επαγγελματική δραστηριότητα

Οι ανεκπλήρωτες μεταπτυχιακές μου σπουδές αντικαταστάθηκαν με “προσγείωση”  στο Δημόσιο, όπου υπηρέτησα ως μηχανικός της Πολεοδομίας Ρεθύμνης για 7 χρόνια (1981-1987). Ο κύκλος της υπαλληλικής μου σταδιοδρομίας έκλεισε, με την οικειοθελή παραίτηση μου, όταν άρχισα να νοιώθω περισσότερο δικηγόρος-μηχανικός (ερμηνευτής πολεοδομικής νομοθεσίας) παρά μηχανικός εφαρμογής όσων είχα διδαχθεί στο Πολυτεχνείο

Στα πλαίσια της ελεύθερης επαγγελματικής μου δραστηριότητας γνωρίστηκα με την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη, την εποχή που ξεκινούσε η ανέγερση του ξενοδοχείου CRETA PALACE της GRECOTEL, στο Ρέθυμνο.

H πρόταση τους, να ασχοληθώ στο εργοτάξιο, με ενθουσίασε γιατί έτσι μου δινόταν η χρυσή ευκαιρία να «παντρέψω» τη θεωρία με την πράξη, σε έργα ιδιαίτερα απαιτητικά στη λεπτομέρεια τους.

Η συνεργασία μαζί τους, ως τεχνικός συνεργάτης, κράτησε 17 περ. χρόνια, κατασκευάζοντας ή ανακαινίζοντας ξενοδοχειακές μονάδες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου σφυρηλατήθηκε η αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη.

Η αγάπη μου για το Ρέθυμνο πρώτευσε στην απόφαση μου να επιστρέψω και να ιδιωτεύσω ως μελετητής στατικών και ως κατασκευαστής έργων, όπως : S/M LIDL (Ρέθυμνο, Ιεράπετρα), Τράπεζα Πειραιώς (Ρέθυμνο, Ηράκλειο), κεντρικές δεξαμενές ελαιόλαδου ΕΑΣ Ηρακλείου (ΒΙΠΕ Ηρακλείου), νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Ρεθύμνης (κατασκευή του φέροντα οργανισμού), λιμνοδεξαμενή Βυζαρίου καθώς και πλήθος ιδιωτικών κατοικιών.

Επί αντιπρυτανείας Ιωάννας Γιατρομανωλάκη διετέλεσα τεχνικός σύμβουλος – επιβλέποντας του Πανεπιστημίου Κρήτης, εντεταλμένος για την κατασκευή των νέων κτιρίων (ΙΙ) της Φιλοσοφικής σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου.

Από τις 31-12-2015 είμαι συνταξιούχος μετά από 38 χρόνια άσκησης επαγγέλματος.

Οικογενειακή κατάσταση

Ευτύχησα να αποκτήσω 5 παιδιά.

Το Νικόλα, οδοντίατρο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Michigan των ΗΠΑ και σήμερα επαγγελματικά δραστηριοποιούμενο στο Λονδίνο.

Tην Καλλιόπη, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ και οσονούπω διδάκτορα του ΕΜΠ.

Τους Μιλτιάδη και Αλέξανδρο, απόφοιτους Λυκείου και Γυμνασίου αντίστοιχα, στη Β. Ιρλανδία και

τον Μάριο, μόλις 3,5 χρονών σήμερα.

Άλλες δραστηριότητες

Η άθληση είναι η δεύτερη φύση μου. Από τα 33 μου, μετά την παραίτηση μου από το Δημόσιο, ασχολήθηκα με το τρέξιμο ερασιτεχνικά και ειδικά με το επίπονο άθλημα του Μαραθωνίου.

Έχω συμμετάσχει σε πολλούς Μαραθωνίους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Εδιμβούργο) με καλύτερη επίδοση 2h 57min 36sec στο Μαραθώνιο του Εδιμβούργου.

Σήμερα ασχολούμαι με την κολύμβηση με στόχο αγώνες αντοχής, ανοιχτής θάλασσας.

Είμαι πρόεδρος του Παγκρατίου αθλήματος και έχω διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνης (ΣΔΥΡ).

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ