ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιτυχημένη η ημερίδα με θέμα "Διαπολιτισμική επικοινωνία και τουρισμός"

0

Ειδική ημερίδα για στελέχη επιχειρήσεων εξωτερικού εμπορίου, απασχολούμενους στην τουριστική βιομηχανία, υπευθύνους Δημοσίων Σχέσεων και γενικά σε άτομα που επικοινωνούν με άτομα διαφορετικής, από τη δική μας, κουλτούρα, με θέμα «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα συνεδρίων του, το απόγευμα της Τετάρτης 16/1/2019.

Εισηγητής της ημερίδας ήταν ο γνωστός Οικονομολόγος Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις, με ειδίκευση στο Marketing & την Επικοινωνία, πρώην ανώτατο στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Εξαγωγών και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, με μακροχρόνια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων στην Επικοινωνία και ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.

Στη κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων, ο Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις παρουσίασε μεθόδους αποτελεσματικής επικοινωνίας με τον διαφορετικής κουλτούρας Επισκέπτη/Τουρίστα/Πελάτη, με στόχο ο τουρισμός μας να καταγράφει όχι μόνο αφίξεις αλλά και εισπράξεις.

Είναι γνωστό ότι το παιχνίδι της Επικοινωνίας κερδίζεται ή χάνεται στα πρώτα δευτερόλεπτα της συνάντησης. Ιδιαίτερα στην Διαπολιτισμική Επικοινωνία, δηλαδή στην επαφή με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, χρειάζεται να προσέξουμε πιθανές λάθος κινήσεις και να σεβαστούμε τις ιδιαιτερότητες Επικοινωνίας.

Η άγνοια των κανόνων της Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και των καλών σχέσεων. Αντίθετα η γνώση των κανόνων και ο σεβασμός της εκάστοτε Πολιτισμικής Κουλτούρας, οδηγεί στην αλληλοκατανόηση και βοηθά εντυπωσιακά στην αρμονία της πρώτης επαφής (rapport) και άρα στην αναβάθμιση της Ποιότητας της Επικοινωνίας και σε Επιτυχημένες Συναλλαγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και οι καταρτιζόμενοι των δύο τμημάτων της ειδικότητας «Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας» του ΙΕΚ Ρεθύμνου με τη συνοδεία της εκπαιδεύτριας οικονομολόγου κας Αλεξίας Ασλανίδου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ