ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η κοπή της βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

0

Στ. Αρναουτάκης: «Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε και υλοποιούμε με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού»

Με αναφορές στο επιτυχημένο έργο της Περιφέρειας η κοπή της βασιλόπιτας στην Π.Ε. Ρεθύμνου 

«Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε και υλοποιούμε με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού» τόνισε χθες  από το Ρέθυμνο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσιάζοντας το πολιτικό τρίπτυχο πάνω στο οποίο στηρίζεται η επιτυχημένη δράση της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για το 2019, όπου έγιναν αναφορές για το έργο της Περιφέρειας Κρήτης στην Π.Ε. Ρεθύμνου αλλά και συνολικά στο νησί. «Δεν ήρθε στην Περιφέρεια κανένα τεχνικό δελτίο από Δήμο της Κρήτης και να μην τρέξουμε να βρούμε τη χρηματοδότηση για το έργο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, εξηγώντας παράλληλα πως δεν αναφέρεται σε χρηματοδοτήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά σε χρήματα από  εθνικούς πόρους και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο (2012-2018) όπου η Περιφέρεια Κρήτης έλαβε 150 εκ. ευρώ λιγότερα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως με τη διεκδίκηση, τη σωστή ενημέρωση και την καλή συνεργασία, η Περιφέρεια Κρήτης κατάφερε να κερδίσει χρηματοδοτήσεις για την Κρήτη και με τη βοήθεια της κεντρικής εξουσίας που κατανόησε τα πραγματικά προβλήματα, τις ανάγκες και τις δυνατότητες του νησιού. Πρόσθεσε δε ότι «ολοκληρώνουμε ένα έργο χωρίς να οφείλουμε ούτε ένα ευρώ σε κανένα ανάδοχο σε όλη την Κρήτη κι έχοντας υλοποιήσει μικρά και μεγάλα έργα».

Μιλώντας για το μεγαλύτερο έργο που πιστεύει πως έγινε στο νησί τόνισε πως θεωρεί πως «όλοι μαζί είχαμε κοινό στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού. Δεν είδαμε ποτέ κανένα με διαφορετικό μάτι. Η Κρήτη είναι μία, είναι δυνατή είναι εξωστρεφής γιατί πάνω απ’ όλα έχει τους ανθρώπους της. Ποτέ δεν μας ενδιέφερε που ανήκει ο ένας Δήμαρχος ή ο άλλος. Μόνο όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος ευλόγησε την βασιλόπιτα ευχόμενος στους παριστάμενους αυτοδιοικητικούς, στα στελέχη της Περιφέρειας και τους πολίτες για το νέο έτος ενώ επαίνεσε τον Περιφερειάρχη για το έργο του.

Τους παρευρισκόμενους υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, κάνοντας αναφορά σε δράσεις και έργα που υλοποιήθηκαν, τονίζοντας πως δεν υπήρξε κανένα έργο, μικρό ή μεγάλο, που ετοιμάστηκε από το Ρέθυμνο και δεν εγκρίθηκε από την Περιφέρεια. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ανταπόκρισή του σε κάθε αίτημα, τους αιρετούς συνεργάτες στην Περιφέρεια και τους Δήμους καθώς και τα στελέχη της Π.Ε. για το έργο που επιτελούν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης Γιάννης Παρασύρης, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, Μυλοποτάμου Δημήτρης κόκκινος, Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ρεθύμνης Δημήτρης Βαονάκης, Μανόλης Χνάρης, Νίκος Κακογιαννάκης και Κώστας Δανδουλάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρίου Μανόλης Ψαρουδάκης και Ρεθύμνης Γιώργος Σκορδίλης, εκπρόσωποι σωματείων και εργαζόμενοι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ