Nova Professional Economy 23 euro!!!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Εφήβων – Νεανίδων που διοργάνωσε ο Σκ.Ο. Ρεθύμνου

Μία σκακιστική εβδομάδα έλαβε τέλος σήμερα στο Ρέθυμνο. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 22ο Παν/νιο πρωτάθλημα εφήβων και 21ο νεανίδων που διοργάνωσε ο Σκ. Ο. Ρ και η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και τον Δήμο Ρεθύμνου. Το πρωτάθλημα που φιλοξένησε το “Αχίλλειον Παλλάς” κράτησε από τις 2-8 Γενάρη συγκεντρώνοντας τους ισχυρότερους σκακιστές της χώρας κάτω των 18 ετών. Να τονίσουμε πως ο όμιλος. που κλείνει φέτος 40 χρόνια σκακιστικής προσφοράς στη πόλη, έχει διοργανώσει πολλά ισχυρά και διεθνή τουρνουά αλλά πρώτη φορά ένα Πανελλήνιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και συγκεκριμένα στη κατηγορία των εφήβων παίχτηκαν συνολικά 9 γύροι και σχεδόν 50 ώρες αγωνιστικού σκακιού. Μετά από πολλές αναμετρήσεις και σκληρές μάχες Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο Χατζηελευθερίου Ανδρέας από τον ΕΟΑΟ “Ο Φυσιολατρης” Νικαιας, ο οποίος εντυπωσίασε με την σταθερότητα του τερματίζοντας αήτητος. Στη δεύτερη θέση ήταν ο αθλητής του “ΜΑΠΟ” κεραυνός Ωραιοκάστρου, Τριανταφυλλίδης Μιχάλης και τέλος τρίτος τερμάτισε ο Αλεξάκης Γιώργος που προέρχεται από μία σκακιστική οικογένεια και αγωνίζεται για τον όμιλο του Πειραϊκού ΟΣ. Από το Ρέθυμνο την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Πρωταθλητής μας Πελαντάκης Μιχάλης. Οι νεάνιδες αγωνίστηκαν σε ελβετικό σύστημα 7 γύρων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε η Κούτα Αντωνία από τον σύλλογο Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου με την Στρατή Μπέττυ – Άννα (ΑΟ “ΖΗΝΩΝ” Γλυφάδας) να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και να ακολουθεί στη τρίτη θέση η Χατζηιωαννίδου Φιλλίπα από τον Αθλητικό όμιλο Πεύκης. Από τις αθλήτριες του Ρεθύμνου τη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Κουκουράκη Χρυσή. Κλείνοντας το αγωνιστικό κομμάτι να πούμε ότι μέσα από το Πρωτάθλημα αυτό οι αθλητές πέρα από τα μόρια που κερδίζουν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, παίρνουν και το εισιτήριο για τα Πανευρωπαϊκά – Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ο όμιλος από πλευράς του συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν και τους εύχεται μεγαλύτερες επιτυχίες τόσο πάνω στη σκακιέρα αλλά και στη ζωή τους. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον επικεφαλή διαιτητή Σερντεδάκι Αθανάσιο ο οποίος διηύθυνε τους αγώνες χωρίς προβλήματα με ζωντανή αναμετάδοση των αγώνων στο διαδίκτυο. Σημαντική ήταν και η συμβολή των βοηθών διαιτητών Λαμπούδη Λουκά και Καδιάνη Γιώργου και φυσικά του διευθυντή των αγώνων Τσαρουχά Κων/νου.

Στην τελετή λήξης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Μαρινάκης Γιώργος που βρίσκεται πάντα δίπλα στις προσπάθειες του ομίλου και ο οποίος τόνισε τη συμβολή του ομίλου στη πόλη αλλά και τα γενικότερα οφέλη του κορυφαίου πνευματικού παιχνιδιού. Ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης  Κος Παρασύρης Γιάννης, όπου εξέφρασε την διάθεση για ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης σκακιού στα σχολεία του νομού. Τέλος μεγάλη μας τιμή ήταν η παρουσία του 18χρονου IM (International Master) Θεοδώρου Νικόλα ενός κορυφαίου σκακιστή (νούμερο 4 στην Ελλάδα), ένα παιδί που αναδείχθηκε από τον όμιλο μας και του απονεμήθηκε μία τιμητική πλακέτα μετά από ένα 5λεπτο αφιέρωμα με την εξέλιξη του και τις επιτυχίες του σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο.

Κλείνοντας να πούμε σχετικά με τον όμιλο που φιλοξενείτε προσωρινά, μέχρι να του παραχωρηθεί χώρος κάτι απαραίτητο για την λειτουργία του, στο χώρο του 14ου Δημ. Σχολείου πως δεν σταματά εδώ την αγωνιστική του δράση. Ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά τα προκριματικά των ατομικών νεανικών του νομού που δίνουν το εισιτήριο για τα Παγκρήτια και Πανελλήνια. Έπειτα ακολουθούν τα σχολικά πρωταθλήματα και εδώ να πούμε πως το Ρέθυμνο έχει γίνει τελευταία ο μόνιμος τόπος διεξαγωγής των Παγκρήτιων σχολικών που συγκεντρώνουν σχεδόν 400 σκακιστές από όλη την Κρήτη. Τέλος να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας Anek Lines & Blue Star Ferries, Grant και Iakovos Travel.

Σχετικά άρθρα