ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παραμένει στον ΕΣΔΑΚ ο Δήμος Ρεθύμνου

0

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την απόφαση των δήμων για τη συμμετοχή τους στις εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων, με τον δήμο Ρεθύμνου να λαμβάνει σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση την σχετική απόφαση.

Παραμένει, λοιπόν, μέλος του ΕΣΔΑΚ ο δήμος Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα οι δημοτικές παρατάξεις καλούν τους πολίτες να επιδείξουν ωριμότητα στην λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα Τρία Μοναστήρια, ένα έργο στα σκαριά εδώ και 16 χρόνια! Τέλος, τέθηκε ζήτημα ελέγχου του ιδιώτη εργολάβου καθαριότητας, στις εργασιακές του σχέσεις με το προσωπικό.

Λίγες ώρες πριν την εκπνοή του διαθέσιμου χρόνου, το δημοτικό συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως και κατεπειγόντως για να αποφανθεί για την παραμονή ή όχι, του μητροπολιτικού δήμου του Ρεθύμνου, στον ΕΣΔΑΚ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη από τις παριστάμενες δημοτικές παρατάξεις, ενώ τέθηκε και το θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα Τρία Μοναστήρια.

Η ΔΕΔΙΣΑ και ο ΕΣΔΑΚ, διαφαίνεται ότι θα είναι οι δύο φορείς ανά την Κρήτη για την διαχείριση των απορριμμάτων, με το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου να κινείται, τυπικά και ταυτόχρονα στην ουσία των πραγμάτων, δεδομένων των πληθυσμιακών και ποσοτικών στοιχείων και της ανάγκης πλειοψηφίας 70% για να ευδοκιμήσει κάποιο διαχειριστικό σχήμα.

Ως προς τον ΣΜΑ στα Τρία Μοναστήρια, οι δημοτικές παρατάξεις τονίζουν ότι θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και δε θα προκαλεί οποιαδήποτε όχληση.

Την ίδια ώρα, τέθηκε αίτημα ελέγχου του ιδιώτη εργολάβου καθαριότητας, ως προς την σωστή και πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ