ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: ύποπτος φάκελος στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου

0

Αναστάτωση προκλήθηκε  το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος, που περιείχε σκόνη και η αποστολή του φαινόταν να είναι από την Ινδία. Μετά το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου εντοπίστηκε προχθες το μεσημέρι αντίστοιχα ύποπτος φάκελος, ανάλογο σκηνικό διαμορφώθηκε και στου Γάλλου.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής  και της ΕΜΑΚ με πολυμελές κλιμάκιο.

Η διαδικασία της απολύμανσης  ξεκίνησε από τις δέκα το πρωί σε εφαρμογή του ανάλογου πρωτοκόλλου και της απαιτούμενης προσοχής.  Οι άνδρες της ΕΜΑΚ προχώρησαν στην διαδικασία της απολύμανσης αφού προηγουμένως εξειδικευμένο κλιμάκιο  τοποθέτησε σε ειδικό κουτί το φάκελο, τον οποίο και πυροσβέστες σφράγισαν όπως άλλωστε προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αμέσως μετά ο άντρας που έπιασε τον φάκελο μπήκε σε ειδικό θάλαμο και συνάδελφοι του προχώρησαν στην «απολύμανση» του.

Να σημειωθεί, πως φάκελοι με ύποπτο υλικό έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες σε πολλά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Μάλιστα στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπου η παραλαβή του έγινε την Τετάρτη, παραλήπτης ήταν ο  ίδιος ο πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο οποίος άνοιξε τον φάκελο παρουσία του αντιπρύτανη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος περιείχε φυλλάδια θρησκευτικού περιεχομένου σχετικά με το Ισλάμ και ειδοποιήθηκε η αστυνομία που παρέλαβε το υλικό. Ωστόσο παραμένει άγνωστο παραμένει αν ο φάκελος περιείχε αρχικά τουλάχιστον σκόνη που μπορεί να χάθηκε, καθώς ήταν σκισμένος και είχε ενισχυμένο πλέγμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ