ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

0

Σοβαρή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Δευτέρα 21/01/2019 και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Θράκη.

Τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια. Θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά:

Από την Δευτέρα το βράδυ θα επιδεινωθεί ο καιρός στα δυτικά νησιωτικά τμήματα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και θα ενταθούν και προς το ξημέρωμα της Τρίτης θα σημειωθούν στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη.

Οι άνεμοι στα ανατολικά γενικά μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 , τοπικά 7 και στο βόρειο Ιόνιο πιθανόν 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή αυτών σε νοτιοδυτικούς. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 6-7 κυρίως στο κεντρικό Αιγαίο.

Την Τετάρτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την Θράκη και την δυτική κυρίως Κρήτη. Στα υπόλοιπα τμήματα εναλλαγές ήλιου με παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι στα δυτικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά επίσης από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 7 και τοπικά πιθανόν 8 μποφόρ. Από το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο ανατολικό κυρίως Αιγαίο.

Την Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τις Κυκλάδες, πιθανόν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται τοπικά και στις υπόλοιπες περιοχές παρά τα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, στα ανατολικά 6-7 με στροφή σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ δημιουργώντας κάποια προβλήματα στην ναυσιπλοΐα.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και νότια με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα της Κυριακής.

Οι άνεμοι γενικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6-7 μποφόρ με στροφή το Σάββατο σε βορειοανατολικούς με εξασθένηση από την Κυριακή.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες μέρες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά και στην βόρεια Πελοπόννησο από την Τετάρτη και έπειτα και θα είναι πυκνά, συνιστώντας την προσοχή των οδηγών ειδικά στις περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Δυτικής Μακεδονίας, της Δυτικής Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Σημειώνουμε πως τα έντονα φαινόμενα, πέραν των περιοχών με κίτρινο και κόκκινο χρώμα, τοπικά θα σημειώνονται και στις υπόλοιπες περιοχές κατά περιόδους.

Πιθανότητα για υδροστρόβιλους υπάρχει στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα καθώς και στην νότια και δυτική Κρήτη.

Εφιστούμε την προσοχή στα δυτικά και τα ανατολικά τμήματα της χώρας, καθώς το έδαφος θα κορεστεί με τα μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων που θα σημειωθούν τις επόμενες ημέρες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ