ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανάπτυξη Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω Θεάτρου από τη Μέθεξις Κοιν.Σ.Επ.

0

"Ο καθένας μπορεί να θυμώσει – αυτό είναι εύκολο. Αλλά το να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό και τη σωστή στιγμή, για τη σωστή αιτία και με το σωστό τρόπο – αυτό δεν είναι εύκολο."

- Αριστοτέλης

Σκεφτείτε έναν κόσμο, όπου θα είχαμε την ΠΑΙΔΕΙΑ να αναγνωρίζουμε, να κατανοούμε και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, αλλά και τα συναισθήματα των άλλων.

Αν ήταν να το πετύχουμε, θα έπρεπε ιδανικά να ξεκινήσουμε να το διδασκόμαστε και να το διδάσκουμε σε κάθε νέα γενιά από νωρίς, μαζί με τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Φυσική…

Γιατί η Συναισθηματική Νοημοσύνη είναι τόσο σημαντική; Γιατί η επιτυχία έρχεται μόνο αν μπορώ να διαχειριστώ την αποτυχία. Γιατί η γνώση έρχεται μόνο όταν μπορώ να διαχειριστώ το άγνωστο. Γιατί η σχέση (οποιαδήποτε σχέση) χτίζεται πάνω στις συγκρούσεις. Γιατί η γαλήνη έρχεται όταν μπορώ να πλοηγηθώ στο χάος.

Κάπως έτσι σκεφτήκαμε στη Μέθεξις και κάτσαμε κάτω, θεατροπαιδαγωγοί και ψυχολόγοι, και σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα για την καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης ή καλύτερα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Εργαλείο μας, οι παραστατικές τέχνες, που ο πλούτος τους μοιάζει μόνο με εκείνο του συναισθηματικού μας κόσμου.

Γεννήθηκε η «ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΕΙΑ». Πρώτος Κύκλος: Τα Συναισθήματα. Θα λειτουργήσουν τμήματα για παιδιά από 3 ετών, καθώς και για εφήβους και ενήλικες, που θα τρέξουν μέχρι τον Ιούνιο. Οι εγγραφές ξεκίνησαν τηλεφωνικά στο 6981915688. Θα προηγηθούν δοκιμαστικά τμήματα.

Λίγα λόγια για τη Μέθεξις Κοιν.Σ.Επ.

Η Μέθεξις είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και ανήκει στον χώρο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Οι Κοιν.Σ.Επ. είναι «υβρίδια», νομικά πρόσωπα με εμπορική δραστηριότητα μεν αλλά χωρίς πρόσβαση στο κέρδος τους δε. Σκοπός τους είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με στόχο το κοινό όφελος.

Η δική μας επιχειρηματική δραστηριότητα κινείται γύρω από τον άξονα της ψυχικής υγείας και άλλων υπηρεσιών που την πλαισιώνουν, όπως η διαιτολογία, η λογοθεραπεία, η παιδοψυχολογία, οι εναλλακτικές υπηρεσίες κ.α.

Λειτουργούμε στο Ρέθυμνο από το 2015 και αναπτυσσόμαστε συνεχώς με όλο και περισσότερες υπηρεσίες.

Τι άλλο θα δούμε κάτω από την ομπρέλα «Θεατροπαιδεία»;

Δημιουργούμε ήδη και πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε δύο νέους κύκλους:

Β’ Κύκλος: Η Τροφή. Ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης με την τροφή - γιατί τροφή είναι όλα, όχι μόνο αυτό που τρώμε.

Γ’ Κύκλος: Ο Λόγος.  Ανάπτυξη λόγου σε παιδιά.

Μείνετε συντονισμένοι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ