ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιάννης Κεφαλογιάννης : Η Κυβέρνηση δίνει λευκή επιταγή στα Σκόπια

0

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά την άρνηση της Κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το αναθεωρημένο Σύνταγμα των Σκοπίων, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Όσα συμβαίνουν στη Βουλή για ένα τόσο σπουδαίο εθνικό θέμα είναι κατά κυριολεξία πρωτόγνωρα. Αυτήν τη στιγμή δεν τηρείται μια βασική προϋπόθεση της Συνθήκης, που είναι να έχει το ελληνικό Κοινοβούλιο το Σύνταγμα της γείτονος.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, καμία Συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως υποχρέωνε ρητά τη γειτονική μας χώρα η Συμφωνία των Πρεσπών. Το γεγονός αυτό συνιστά ευθεία παραβίαση της Συμφωνίας εκ μέρους των Σκοπίων με την ανοχή της κυβέρνησης, καθώς επιτρέπει στα Σκόπια να ολοκληρώσουν την αναθεώρηση μετά τη διασφάλιση της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ. Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση δίνει λευκή επιταγή στα Σκόπια.

Η Ν.Δ. αξιώνει το αυτονόητο: Να κατατεθεί στη Βουλή το πλήρες επίσημο και κωδικοποιημένο κείμενο του νέου Συντάγματος της ΠΓΔΜ. Είναι αδιανόητο σε ένα ζήτημα μείζονος εθνικής ευαισθησίας που δεσμεύει εσαεί την Ελλάδα, οι βουλευτές να καλούνται να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς θα κυρώσουν».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ