ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Δάσκαλοι οδήγησης αλλάζουν δουλειά λόγω της απεργίας των εξεταστών - Στο «περίμενε» 5.000 Κρητικοί

0

Από εκπαιδευτές οδήγησης αναγκάζονται να εργάζονται πλέον ως οδηγοί λεωφορείων, σχολικών λεωφορείων, ακόμη και ντελίβερι, καθώς η πραγματικότητα εδώ και τέσσερις μήνες που οι εξεταστές οδήγησης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, τους έχει καταστήσει ανήμπορούς να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα τρέχοντα έξοδά τους.

Διεκδικώντας δεδουλευμένα από τον περασμένο Απρίλιο, οι εξεταστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τέταρτο μήνα, οδηγώντας σε μια κατάσταση απραξίας τους εκπαιδευτές οδήγησης που μετρά μέχρι αυτή την ώρα σε χιλιάδες τα άτομα που θέλουν να πάρουν το δίπλωμα και δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μόνο σε επίπεδο Κρήτης στο περίμενε έχουν μείνει περίπου 5.000 υποψήφιοι οδηγοί.

Ιδιαίτερο προβληματισμό, όπως εξηγούν, δημιουργεί για τους εκπαιδευτές οδήγησης το γεγονός ότι στο περίμενε μεταξύ άλλων παραμένουν και οι ηλικιωμένοι που περιμένουν να κριθούν για να επανεκδώσουν το δίπλωμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους σε ότι αφορά την ασφάλεια στους δρόμους.

Την ώρα που οι εκπαιδευτές οδήγησης αναγκάζονται να αλλάξουν δουλειά, θολό παραμένει το τοπίο και σε ότι έχει να κάνει με το νέο σύστημα που προωθείται και που τους εξοστρακίζει επί της ουσίας όπως λένε ως επαγγελματίες, αφού μέχρι και τα οχήματά τους θα πρέπει να παραχωρούν για την εξέταση χωρίς όμως οι ίδιοι να μπορούν να βρίσκονται μαζί με τους υποψήφιους οδηγούς, ρισκάροντας όπως λένε τις περιουσίες τους.

Πάντως με την γνωστή λογική του πενία τέχνας κατεργάζεται το τελευταίο διάστημα υποψήφιοι οδηγοί που «καίγονται» για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης οδηγούνται από τους «επιτήδειους», με το αζημίωτο, για εξετάσεις στη Μύκονο, στη Λιβαδειά, στη Σύρο, στην Πάρο, στη Μήλο, ακόμα και στα Γιάννινα, όπου υπάρχουν εξεταστές που δεν απεργούν και διενεργούν εξετάσεις με τα σενάρια να μιλούν «για ένα άθλιο παζάρι αδιαφάνειας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ