ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητων του Προγράμματος Erasmus στο Δήμαρχο Ρεθύμνου

0

Πολυμελή αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS +  «Healthy Active Young Europe», υποδέχθηκε προχθές ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, στο Δημαρχείο.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 5 χώρες με συντονίστρια την Ιταλία και εταίρους την Ελλάδα την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Από το Ρέθυμνο συμμετέχει το 2ο Γενικό Λύκειο με υπεύθυνο το Δ/ντή του Σχολείου κ. Μαραγκάκη Μανούσο, συντονίστρια επικοινωνίας την καθηγήτρια κα Αστρινάκη Μαρία και πέντε ακόμη καθηγήτριες καθώς και μαθητές του σχολείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπονται πέντε ανταλλαγές επισκέψεων  σε ισάριθμες πόλεις χωρών-εταίρων. Η πρώτη διακρατική συνάντηση πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο από την περασμένη Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο 19/1//2019.  Την εβδομάδα που διανύουμε λοιπόν, το 2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου φιλοξενεί  11  εκπαιδευτικούς και 28 μαθητές από σχολεία των προαναφερόμενων χωρών του εξωτερικού και πραγματοποιούν από κοινού προγραμματισμένες δράσεις που εστιάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την ιστορία τους, τα οφέλη που προκύπτουν στα άτομα και τα κοινωνικά σύνολα από τον Αθλητισμό  καθώς και στη συμμετοχή των γυναικών στον Αθλητισμό διαχρονικά.

Στη διάρκεια της συνάντησης τους με το Δήμαρχο Ρεθύμνης η ξένη αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από το Δ/ντή κ. Μαραγκάκη Μ.,  τις καθηγήτριες κες Αστρινάκη Μ. και Παγώνη Σύρμω μαζί με 22 μαθητές του 2ου Λυκείου, συζήτησαν για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Ρεθύμνης,  ενδιαφέρθηκαν για το αξίωμα του Δημάρχου και τις αρμοδιότητες του εξ αφορμής των προσωπογραφιών που φιλοξενούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως, ζήτησαν να μάθουν για το αν και  σε ποιο βαθμό ο Δήμος Ρεθύμνης αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και τους άξονες στους οποίους επιδιώκει να ενταχθεί.  Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τις διαρκείς προσπάθειες του Δήμου να διεκδικήσει, με ώριμες μελέτες και κατάλληλο σχεδιασμό, χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα, για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέσω προγραμμάτων σε σχολεία με την κατασκευή νέων σχολικών υποδομών και ανάπλαση  των υφιστάμενων, για τις δράσεις και παρεμβάσεις σε θέματα περιβάλλοντος  και βιώσιμης κινητικότητας ενώ έγινε και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την κρητική διατροφή και το παρθένο κρητικό   ελαιόλαδο. Οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές ευχαρίστησαν το Δήμο για τη δωρεάν  παραχώρηση  των χώρων του Κλειστού Γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη», όπου πραγματοποίησαν την προηγούμενη ημέρα αθλητικές δραστηριότητες και για τη θερμή φιλοξενία που τους επιφυλάχθηκε στο Δημαρχείο, η οποία εκτός από τη συζήτηση που διεξήχθη σε χαρούμενο και φιλικό κλίμα περιελάμβανε προσφορά αναμνηστικών δώρων στα σχολεία και ευχές από το Δήμαρχο στους ξένους μαθητές  για να επιστρέψουν μελλοντικά στο Ρέθυμνο  ως φοιτητές μέσω αντίστοιχου Προγράμματος ή ως ενήλικες επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη που τους υποδέχθηκε στα μαθητικά τους χρόνια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ