ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

“Κάν’ το ν’ ακουστεί” λένε οι μαθητές

0

Θεσμό στη σχολική εκπαίδευση αποτελεί πλέον ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί», που υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά από την Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European SchoolRadio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Απευθύνεται σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ομογένειας και του εξωτερικού, τα οποία καλούνται να ενεργοποιήσουν τις σχολικές ραδιοφωνικές ομάδες για να δημιουργήσουν πρωτότυπα ραδιοφωνικά μηνύματα και τραγούδια.

Τη φετινή χρονιά ο Διαγωνισμός“Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2019” έχει τον τίτλο: «Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους».Σε μια εποχή, που η ρητορική του μίσους παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, η εκπαίδευση οφείλει να αναλάβει ενεργό ρόλο προκαλώντας τον υγιή και εποικοδομητικό διάλογο στη σχολική τάξη, για να αναδειχθεί ο προβληματισμόςσχετικά με τον καθημερινό κατακλυσμό από επιθετικό λόγο.Μέσω της ραδιοφωνικής και μουσικής δημιουργίας, δίνεταιη ευκαιρία στους μαθητές να μιλήσουν αυθόρμητα και να εκφράσουν τις απόψεις και τα συναισθήματά τους για όλα αυτά που επηρεάζουν αρνητικά την ζωή τους και η κοινωνία πρέπει να ακούσει τη φωνή τους, γιατί οι νέοι μπορούν να μας πουν με ποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει ο κόσμος που ζούμε.

Τελική προθεσμία υποβολής συμμετοχών:22 Φεβρουαρίου 2019

Τελετή Βράβευσης: Βόλος- 12 Απριλίου 2019. Η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, το οποίο θα διεξαχθεί στον Βόλο Θεσσαλίας από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ