ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Στο σημείο ... μηδέν οι εκπαιδευτές οδήγησης

0

Στο σημείο... μηδέν εξακολουθούν να βρίσκονται οι εκπαιδευτές οδήγησης στον νομό Ηρακλείου. Έπειτα από την προχθεσινή τους παράσταση διαμαρτυρίας εντός κι εκτός Περιφέρειας, οι ίδιοι περίμεναν το αποτέλεσμα της συνάντησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω τις κινητοποιήσεις τους.

Το βήμα... αυτό θα ήταν να επισκεφθούν μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης το μηχανολογικό, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τους εξεταστές, μήπως και κατάφερναν να τους πείσουν να άρουν προσωρινά την απόφασή τους για αποχή από τις εξετάσεις.

Ο κ. Βαρδάκης ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να βρει τον Υπουργό Υποδομών, για να του μεταφέρει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτών οδήγησης.

Κι έτσι οι τελευταίοι βρίσκονται ξανά σε... αδιέξοδο, προσπαθώντας να συντονιστούν, ούτως ώστε να δοθεί τέλος στην «ομηρία» την οποία βρίσκονται. Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός των επόμενων ωρών ή και ημερών, οι εκπαιδευτές οδήγησης να πραγματοποιήσουν σύσκεψη, συναποφασίζοντας για το ποια θα είναι η επόμενή τους δράση.

Υπενθυμίζεται ότι η μη πραγματοποίηση εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης έχει δημιουργήσει πολλαπλά κοινωνικά προβλήματα. Αφενός, οι εκπαιδευτές δεν έχουν δουλειά, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πλέον βιοποριστικό πρόβλημα, κι αφετέρου πάρα πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να βγάλουν ή να ανανεώσουν (οι ηλικιωμένοι κατά βάση) τις άδειες κυκλοφορίας τους.

Εκείνοι που επηρεάζονται στο μέγιστο βαθμό, είναι όσοι θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματικό δίπλωμα, και φυσικά οι εκπαιδευτές, με κάποιους από αυτούς να έχουν στραφεί και σε άλλα επαγγέλματα (αγροτικά ή ακόμα και... ντελίβερι), θέλοντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ