ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μια χρονιά με τους «Δότες Ζωής» στα σχολεία του Νομού Ρεθύμνου «Δίνω Αίμα, Δίνω Ζωή»

0

Το σχολικό έτος 2017-18 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου  δια τις Υπευθύνους  Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» διοργάνωσαν ενημερωτικές παρεμβάσεις Αγωγής Υγείας στη θεματική ενότητα «Εθελοντισμός και Υγεία: Αιμοδοσία».

Οι κυρίες Δεληβελιώτη Κατερίνα και  Μαυράκη Δέσποινα, δασκάλες και μέλη του Συλλόγου «Δότες Ζωής», επισκέφτηκαν δημοτικά σχολεία και λύκεια  του νομού μας. Μέσω διαδραστικής μάθησης αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια  του «Τάκη Αιματάκη», μασκότ της ομάδας, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία:

  • να ενημερωθούν για τη λειτουργία του αίματος στο σώμα και την πορεία που ακολουθεί,
  • να μάθουν τα συστατικά του αίματος και το ρόλο τους,
  • να μάθουν για τις ομάδες αίματος και να κατανοήσουν πόσο σημαντικές είναι,
  • και τέλος να μάθουν πόσο σημαντικό είναι να είσαι εθελοντής αιμοδότης αφού…

Δίνοντας αίμα:

  • Χαρίζω ζωή! Κάνω φίλους!Κερδίζω υγεία κι ευτυχία!

Ένας ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ!!!

Στο τέλος του προγράμματος κάθε μαθητής πήρε κι ένα δώρο, ενθύμιο από τους «Δότες Ζωής», προσφορά για την ενεργή συμμετοχή τους.

Παράλληλα οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας από την επιστημονική μας συνεργάτιδα, κα Όλγα Γραφάκου-Φωτοπούλου,  Διευθύντρια Παιδιατρικής, Κ.Υ. Σπηλίου

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Εθελοντισμός και Υγεία: Αιμοδοσία» είναι:

13ο Δημοτικό σχολείο, 15ο Δημοτικό Σχολείο, 16ο Δημοτικό σχολείο, Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, Δημοτικό σχολείο Γωνιάς, Δημοτικό Σχολείο Ρουσσοσπιτίου, 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, ΕΠΑΛ Γαράζου, Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, 3ο ΓΕΛ Ρεθύμνου και ο παιδικός σταθμός «Το Ζουζουνοσχολείο».

Ευχαριστούμε την κα Αθηνά Τριαματάκη, δασκάλα και Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και την κα Βαρβάρα Χρόνη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Ρεθύµνης  για την πολύτιμη βοήθειά τους!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ