ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καμμένος διέγραψε και τον Κόκκαλη μετά την Κουντουρά

0

Μετά την Ελενα Κουντουρά ο Πάνος Καμμένος προχώρησε και στη διαγραφή του Βασίλη Κόκκαλη.

Φωτιά έχει πάρει σήμερα το twitter του πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου, προκειμένου να ανακοινώνει διαγραφές βουλευτών του που δεν τον ακολούθησαν στο «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισαν να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ετσι μετά τη διαγραφή της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά, ήρθε και αυτή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.

Η διαγραφή Κόκκαλη

Ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο twitter «Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Κόκκαλης: Θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Νωρίτερα ο κ.Κόκκαλης είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις από την Κίνα στο onlarissa.gr. Με αυτήν, ο κ. Κόκκαλης ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τον ήθελαν σε διαφορετική γραμμή από τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα είπε «Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Μάλιστα στη συνέχεια μιλώντας στο ΑΠΕ είπε πως ανεξαρτητοποιηθεί, ωστόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόλαβε και τον διέγραψε.

Η διαγραφή της Κουντουρά

«Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», έγραψε στο Twitter ο κ. Καμμένος ανακοινώνοντας τη διαγραφή της κυρίας Κουντουρά.

Φύγε εσύ, έλα εσύ

Υπενθυμίζεται πως η Ελενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης είναι ανάμεσα στους έξι πρόθυμους βουλευτές που φέρονται να είχαν συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό πριν το διαζύγιο με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μετράει 5 βουλευτές, και προς το παρόν ο Πάνος Καμμένος διατηρεί τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για ΚΟ και να μην απολέσει και τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού.

Σε περίπτωση που παραιτηθεί από βουλευτής ΑΝΕΛ και παραδώσει την έδρα του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος θα ψηφίσει υπέρ των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος θα μείνει με 4 βουλευτές.

Την θέση του κ. Παπαχριστόπουλου θα πάρει ο αναπληρωματικός Τέρενς Κουίκ, τον οποίο επίσης αναμένεται να διαγράψει ο Πάνος Καμμένος, διότι στηρίζει την κυβέρνηση και θα ψηφίσει υπέρ των Πρεσπών.

Σε αυτή την περίπτωση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ένα πανούργο σχέδιο: να φέρει στους ΑΝΕΛ τον ανεξάρτητο βουλευτή Αριστείδη Φωκά (πρώην Ενωση Κεντρώων) ώστε να συμπληρώσει ξανά τον αριθμό 5 που του επιτρέπει να έχει κοινοβουλευτική ομάδα στη βουλή.

Νωρίτερα η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ουσιαστικά είχε «αδειάσει» τον Πάνο Καμμένο, από την Κίνα και είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά ξεκαθάριζε πως δεν σκοεύει να αφήσει την υπουργική της θέση, ότι στηρίζει την κυβέρνηση και ότι δεν εμπλέκεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ