ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Δεν φαντάζεστε που είχαν κρύψει 6,5 τονους ναρκωτικά

0

Άφωνοι έμειναν ακόμα και καλά εκπαιδευμένοι λιμενικοί της ειδικής ομάδας που έκανε φύλλο και φτερό το ρυμουλκό Ανδρέας που για 13 μήνες κρατούσε καλά κρυμμένο το ... μυστικό του. Και αυτό γιατί όπως αποδείχτηκε το πλοίο είχε κρυμμένα στα σπλάχνα του 6,5 τόνους "σοκολάτας" που αποκαλύφθηκαν σε ένα ... απίθανο σημείο μετά από την ενδελεχή έρευνα του λιμενικού.

Ήταν πριν από 13 μήνες στις 6 Δεκεμβρίου 2017 όταν οι λιμενικές αρχές της Κρήτης είχαν εντοπίσει το ρυμουλκό Ανδρέας που στα αμπάρια του έκρυβε 6.177 κιλά χασίς επεξεργασμένο τύπου "σοκολάτας". Τότε, όλοι πίστεψαν ότι αυτή ήταν η ποσότητα που έψαχναν, κατάσχεσαν και έκαψαν τα ναρκωτικά και το πλοίο έκτοτε παρέμενε στην Αγία Γαλήνη.

Ώσπου έφτασε η πληροφορία από τη Διεύθυνση Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος ότι υπήρχε και άλλη ποσότητα μέσα στο πλοίο. Έτσι ειδικό κλιμάκιο του λιμενικού από Αθήνα έκανε φύλλο και φτερό ξανά το πλοίο.

Το μυστικό που έκρυβε βρέθηκε ανάμεσα σε δυο καμπίνες του ρυμουλκού. Εκεί εντοπίστηκε ένας μικρός διάδρομος και κάτω από το πλακάκι του διαδρόμου υπήρχε μια ανθρωποθυρίδα στην οποία κρύβονταν τελικά 6,5 τόνοι "σοκολάτας" ενώ ο πιο ενδελεχής έλεγχος εντόπισε 250.000 χάπια τζιχαντιστών.

Για την υπόθεση ακολουθείται όλη η νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται. Το πλοιο δεν μπορεί να φύγει ακόμα ενώ αυτό που δημιουργεί προβληματισμό είναι γιατί ο αρχικός έλεγχος δεν ήταν πιο ενδελεχής ώστε να αποκαλύψει το συνολικό φορτίο του πλοίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ