ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Τυροκόμοι δεν πληρώνουν μετρητοίς το γάλα των κτηνοτρόφων

0

Αναστάτωση στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης

Σάλος ξέσπασε στις τάξεις των αγροκτηνοτρόφων στο Ρέθυμνο μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" και του Χριστόφορου Παπαδάκη, ότι μερίδα τυροκόμων δεν αποπληρώνει μετρητοίς το γάλα των κτηνοτρόφων, αλλά σε είδος με... παραπομπή σε εμπόρους ζωοτροφών για να πατσίσουν!

Την ίδια ώρα καταγγέλλουν παιχνίδια των πολυεθνικών που ρίχνουν στα τάρταρα τις τιμές διάθεσης, τόσο των αμνοεριφίων στην εορταστική αγορά, όσο και του ελαιολάδου, παρά την χαμηλή, φετινή παραγωγή.

Μίζα για να αγοράσουν το γάλα κτηνοτρόφων ζητά μερίδα τυροκόμων στο Ρέθυμνο με το να παραπέμπει τους αγροκτηνοτρόφους σε συγκεκριμένο εργοστάσιο ζωοτροφών για να αποπληρωθούν σε είδος το υπόλοιπο του γάλακτος που τούς έχουν διαθέσει.

Δεν αποκλείεται και προσφυγή στη δικαιοσύνη με αφορμή την απαράδεκτη αυτή τακτική, δεδομένου ότι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμα και επίμαχα ηλεκτρονικά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα.

Την ίδια ώρα, οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ότι είναι ασφυκτικά ασύμφορη η διάθεση του κρέατος, σε τιμές που φτάνουν για ένα αρνί στα 35 με 40 ευρώ, την ώρα που για τους ίδιους έχει κοστίσει περί τα 70 με 75 ευρώ. Αυτό συμβαίνει, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου, Γιώργος Βενιεράκης, επειδή οι πολυεθνικές χρησιμοποιούν ως κράχτη την χαμηλή τιμή στα αμνοερίφια και για πολύ περιορισμένο αριθμό, μόνο και μόνο για να προσελκύσουν καταναλωτές, ζημιώνοντας όμως την αγορά.

Ακόμα και το ελαιόλαδο, όμως, και παρά την χαμηλή παραγωγή, παραμένει σε χαμηλές τιμές διάθεσης που δεν ξεπερνούν ούτε τα 3 ευρώ ανά λίτρο ακόμα και για το έξτρα παρθένο των 0,3 γραμμών, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Κατσανέβας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

=

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ