ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σημαντικές παρεμβάσεις στον οικισμό του Γάλλου

0

Σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή του οικισμού του Γάλλου που φιλοξενεί την Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου προγραμματίζονται από τον δήμο Ρεθύμνου.

Ο δρόμος που οδηγεί από την πλατεία στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου και κατ' επέκταση στο Ατσιπόπουλο θα βελτιωθεί στη διάνοιξή του και στην απορροή των ομβρίων υδάτων, ενώ παράλληλα προχωρούν οι διεργασίες και για το πεζοδρόμιο που θα ενώνει την πόλη με το πανεπιστήμιο και τον οικισμό.

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Ρεθύμνου και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για τη διάνοιξη, βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί από την κεντρική πλατεία του οικισμού του Γάλλου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου και κατ' επέκταση στο Ατσιπόπουλο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ζητούσε εδώ και χρόνια η τοπική κοινωνία, καθώς το ιδιαίτερα στενό υφιστάμενο οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο,

Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης στα εν λόγω τμήματα που θα συνδεθούν με έτερα που είχαν ασφαλτοστρωθεί προγενέστερα, ενώ θα ληφθεί μέριμνα και για την σωστή απορροή των ομβρίων υδάτων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Την ίδια ώρα αυξάνεται η κινητικότητα γύρω από την κατασκευή πεζοδρομίου με ηλεκτροφωτισμό που θα συνδέει την πόλη του Ρεθύμνου με την Πανεπιστημιούπολη και τον οικισμό του Γάλλου.

Η προμελέτη είναι έτοιμη, το έργο θα ενταχθεί στις ΟΧΕ με συνολικό προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ, δε θα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο λόγω της έντονης κλίσης του οδοστρώματος, θα δημιουργηθούν όμως σημεία θέασης, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις βελτίωσης του δρόμου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ