ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σύλλογος Φοιτητικών Εστιών Ρεθύμνου: Άμεση επιδιόρθωση των ζημιών στις εστίες και αποζημίωση των εστιακών φοιτητών

0

Λίγους μήνες μετά από την πυρκαγία στις φοιτητικές κατοικίες στο Ηράκλειο και μετά από “διαβεβαιώσεις” της πρυτανείας ότι στις εστίες του Ρεθύμνου έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και πρόληψεις για τους φοιτητές γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές!

Με την πρώτη εμφάνιση κακών καιρικών φαινομένων ήρθαμε πάλι αντιμέτωποι με τα προβλήματα που προκύπτουν στις εστίες στο Ρέθυμνο, και που πολλές φορές σαν εστιακοί έχουμε αναδείξει. Από την προηγούμενη βδομάδα με τις έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ένας κεραυνός κατέστρεψε και το αλεξικέραυνο (!) που υποτίθεται προφυλάσσει τα κτήρια των εστιών με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των φοιτητικών εστιών στο Γάλλο και πολλοί φοιτητές εδώ και μέρες να μην έχουν θέρμανση και ίντερνετ εν μέσω εξεταστικής. Προβλήματα προέκυψαν ξανά και με το ζεστό νερό καθώς κι με ηλεκτρικές συσκευές εστιακών, όπως λάπτοπ, που λόγω των συχνών και απότομων διακοπών ρεύματος και εναλλαγών στην τάση χάλασαν.

Όλα αυτά δημιουργούν συνθήκες που είναι ανυπόφορες! Δεν γίνεται μέσα στο χειμώνα να μένουν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό αλλά και μέσα στην εξεταστική περίοδο χωρίς σύνδεση Internet.  Από την πλευρά του το ίδρευμα είπε ότι αυτές οι ''τεχνικές δυσκολίες'' -όπως τις αποκάλεσε- θα λυθούν άμεσα,  όμως έχουν μείνει στα λόγια! Παρά τις καιρικές συνθήκες αρκετά δωμάτια στις εστίες παραμένουν χωρίς θέρμανση, αφού οι βλάβες σε κάποια δωμάτια θα διορθωθούν τον... Μάρτη!.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και της πρυτανείας είναι μεγάλη. Σαν συνέχεια δε της προκλητικής στασης της κυβέρνησης και της πρυτανείας μετά την πυρκαγιά στο Ηράκλειο οτι «όλα είναι υπο έλεγχο» και «δουλεύουμε για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις εστίες της Κρήτης», συνεχίζεται η κατάσταση της συνεχούς υποχρηματοδότησης της μέριμνας, των «δηλώσεων συμπόνιας» αλλά οχι πράξεις απο το ΙΝΕΒΙΔΙΜ, και συνεχίζεται η προσπάθεια να μας πείσουν οτι όλα αυτά είναι λογικά τον 21ο αιώνα φτάνοντας στο σημείο να μας πούν πως “θα πρέπει να κάνουμε την προσευχή μας να μην συμβούν χειρότερα”!

Δεν πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι στον 21ο αι. είναι λογικό οι εστιακοί φοιτητές να μην έχουν θέρμανση ή ζεστό νερό, πράγματα τόσο απαραίτητα. Απορρίπτουμε την λογική της υπηρεσίας μέριμνας που κάλεσε τους φοιτητές να βρουν μόνοι τους τρόπο να θερμαίνονται μέχρι το καλοκαίρι ενώ για τις συσκευές των φοιτητών οτι δεν τίθεται καν θέμα για αποζημίωση αφού όπως μας είπε δεν έχει καμία ευθύνη! Είναι ντροπή! 

Ο Σύλλογος Εστιών Ρεθύμνου έχει πρωτοστατήσει τους προηγούμενος μήνες μέσα από την δράση του για ζητήματα συντήρησης και ανανέωσης των φοιτητικών εστιών.Μπροστά και στα γεγονότα που προέκυψαν τώρα, είναι ανάγκη όλοι οι εστιακοί φοιτητές να συσπειρωθούμε στον σύλλογό μας, να παλέψουμε μαζί, αφού μαζί βιώνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται, να μην δεχτούμε να βάλουμε ξανά το χέρι στην τσέπι και να απαιτήσουμε:

  • Να επιδιορθωθούν τώρα όλες οι βλάβες στις φοιτητικές κατοικίες του Γάλλου! Ούτε μέρα παραπάνω χωρίς θέρμανση,ζεστό νερό,ρεύμα και internet.
  • Να δωθεί τώρα έκτακτο κονδύλι για την άμεση επιδιόρθωση όλων των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στις εστίες.
  • Άμεση λήψη μέτρων πρόληψης για την ολόπλευρη προστασία των φοιτητών στις φοιτητικές κατοικίες (αντισεισμική,αντιπυρική θωράκιση,προστασία από τα καιρικά φαινόμενα) και πρόσληψη σταθερού τεχνικού προσωπικού που θα φροντίζει την επιδιόρθωση οποιωνδήποτε προβλημάτων προκύπτουν άμεσα.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ