ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Το έστρωσε το χιόνι στον Ομαλό - Τι αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Κρήτη

0

Ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα και την νύχτα – Καλός καιρός την Κυριακή - Πιο σφοδρός ο χιονιάς από την Δευτέρα

Στα λευκά ντύθηκε ολόκληρο το οροπέδιο του Ομαλού με το χιόνι στα ορεινά της Κρήτης να κατεβαίνει μέχρι το υψόμετρο των 800 περίπου μέτρων.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου δεν υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς το ύψος του χιονιού ήταν μικρό.

Όμως ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, μιλώντας στο Flashnews.gr, ανέφερε πως αναμένεται ένταση των χιονοπτώσεων στην Δυτική Κρήτη από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και στην Ανατολική Κρήτη από το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, την Κυριακή στην Κρήτη θα εορτασθούν τα Θεοφάνεια με καλό καιρό και αναμένεται πολλοί να βρουν την ευκαιρία να πάνε σε περιοχές με χιόνι, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί καθώς στο ορεινό οδικό δίκτυο θα υπάρχουν χιόνια, εκτός και αν φροντίσουν οι Δήμοι να προχωρήσουν σε καθαρισμούς.

Πάντως ο κ.Λέκκας προειδοποιεί πως από το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται στην Κρήτη ένα πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με πολύ πιο έντονες χιονοπτώσεις που θα διαρκέσουν – σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία – μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ