ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΥΓΕΙΑ

4 μέρη του σώματος που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πόσο έξυπνη είσαι

0

Πώς ξέρετε αν κάποιος είναι έξυπνος;

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι περισσότεροι έξυπνοι άνθρωποι και αντικατοπτρίζονται στη συμπεριφορά τους.

Αυτά τους κάνουν και να ξεχωρίζουν.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, ένα βασικό χαρακτηριστικό των έξυπνων είναι η προσαρμοστικότητα. Η ικανότητα δηλαδή να μπορεί κάποιος να αλλάζει συμπεριφορά και να ενεργεί σε διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετικούς ανθρώπους είναι ένδειξη ευφυίας.

Για τη μέτρηση της ευφυΐας υπάρχουν ορισμένα τεστ (τεστ IQ) που είναι επαρκώς μελετημένα και έτσι δίνουν με ασφάλεια μια μέτρηση της νοητικής ικανότητας του ατόμου. Ωστόσο έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που σχετίζονται με τη νοημοσύνη ενός ανθρώπου και έχουν να κάνουν με τα μέρη του σώματός μας.

Οι ερευνητές, εδώ και χρόνια, έχουν εντοπίσει βασικά σωματικά χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων που κατά την γνώμη τους, αν τα έχεις, τότε πιθανότατα να έχεις υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

1. Μακριά πόδια

Μια μελέτη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπράουν και το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον υποδηλώνει ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι μπορούν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους πιο κοντούς, επειδή είναι πιο έξυπνοι. Δεδομένα από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία έδειξαν πως τα ψηλότερα παιδιά είναι και πιο έξυπνα. Ερευνα του Πρίνστον διαπίστωσε πως οι άνθρωποι που έχουν διευθυντικές θέσεις είναι ψηλοί σε σύγκριση με εκείνους που έχουν πιο απλούς ρόλους.

2. Αριστερόχειρες

Οι αριστερόχειρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι ιδιοφυίες ή να έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι για τους λόγους που συμβαίνει αυτό, αλλά εκείνοι που είναι αριστερόχειρες φαίνεται να αποτελούν ένα δυσανάλογα μεγάλο μέρος των όσων είναι ιδιαίτερα ευφυείς.

3. Λίπος στην κοιλιά

Οι ερευνητές δικαιώνουν τους άνδρες με λίγα παραπάνω κιλά γύρω από την κοιλιά τους, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι καλύτεροι εραστές και είναι πιο έξυπνοι.

4. Μεγάλο κεφάλι

Το μεγάλο κεφάλι σημαίνει περισσότερο μυαλό, αποφάνθηκαν οι ερευνητές. Ένα κεφάλι μεγαλύτερου μεγέθους υποδηλώνει και μεγαλύτερη ευφυΐα, ισχυρίζονται οι ερευνητές. Και γενικά το μέγεθος του κεφαλιού υποδηλώνει το μέγεθος του μυαλού. Τα ψηλά και αδύνατα κεφάλια είναι λιγότερο ευφυή. Παραδόξως, το ύψος του κεφαλιού συνδυάσθηκε αρνητικά με το IQ, κατέληξαν οι επιστήμονες. Τα μωρά που γεννιούνται με μεγάλο κεφάλι είναι πιθανότερο να είναι πιο έξυπνα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ