ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Σχεδιάζει να «ενοποιήσει» τις υπηρεσίες messaging των WhatsApp, Instagram και Messenger

0

Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Times, το Facebook σχεδιάζει να ενοποιήσει τις υπηρεσίες messaging στα Instagram, WhatsApp και Facebook Messenger.

Όπως είναι γνωστό, τα WhatsApp, Instagram και Messenger λειτουργούν ανεξάρτητα ή και ανταγωνιστικά σε επίπεδο «instant messaging». Αν και μελλοντικά θα παραμείνουν ξεχωριστά και «stand-alone» apps, θα συνδέονται σε βαθύτερο επίπεδο ώστε να καταστεί εφικτή η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών της εταιρείας του Mark Zuckerberg, και μάλιστα με «end-to-end» κρυπτογράφηση.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο λέγεται ότι αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Mark Zuckerberg, ένας χρήστης του Messenger θα είναι σε θέση να ανταλλάξει μηνύματα με ένα χρήστη που έχει λογαριασμό WhatsApp. Κάτι τέτοιο σήμερα δεν είναι δυνατόν, αφού οι εφαρμογές δεν μοιράζονται κάποιον κοινό πυρήνα.

Το «integration» των υπηρεσιών messaging των apps θα διευκολύνει ιδιαίτερα το έργο του Facebook, αφού δεν θα είναι απαραίτητο να αναπτύξει διαφορετικές ή και ανταγωνιστικές εκδόσεις νέων χαρακτηριστικών για τα apps, όπως το Stories, που υπάρχει σε όλα τα apps με ανάμικτα αποτελέσματα.

Το «cross-platform» messaging επίσης ενδεχομένως θα βοηθήσει επίσης τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη μία πλατφόρμα να επικοινωνούν με πιθανούς πελάτες σε μία άλλη. Ο διαμοιρασμός επίσης των δεδομένων κατά μήκος των τριών πλατφορμών θα βοηθήσει το Facebook στον τομέα της στοχευμένης διαφήμισης. Ο Mark Zuckerberg επιθυμεί να κάνει και τις τρεις υπηρεσίες του Facebook περισσότερο χρήσιμες αυξάνοντας παράλληλα το χρόνο που οι άνθρωποι θα τις χρησιμοποιούν. Με το να συγκεντρώσει επίσης τους χρήστες, το Facebook θα μπορεί να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα με τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων της Google και με το iMessage της Apple. Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες εμπειρίες ανταλλαγής μηνυμάτων που μπορούμε, και οι άνθρωποι θέλουν το messaging να είναι γρήγορο, απλό, αξιόπιστο και ιδιωτικό. Εργαζόμαστε για να κάνουμε όλο και περισσότερα προϊόντα messaging να είναι end-to-end κρυπτογραφημένα και εξετάζουμε τρόπους για να διευκολύνουμε τους χρήστες να έχουν επαφή με φίλους ή με μέλη της οικογένειας τους κατά μήκος των δικτύων μας. Όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχει πολλή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων καθώς ξεκινάμε τη μακρά διαδικασία της εξεύρεσης όλων των λεπτομερειών για το πως θα καταστήσουμε κάτι τέτοιο εφικτό».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ