ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

H Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου προβάλει τo ντοκιμαντέρ Monster In The Mind

0

H Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (www.kinler.gr) σε συνεργασία με την Εταιρεία Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Νομού Ρεθύμνου «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ», προβάλει την ταινία «Monster In The Mind»∙ Ένα ντοκιμαντέρ για τα στερεότυπα σχετικά με το Αλτσχάιμερ, παραγωγής 2016. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το θέμα της ταινίας με τους ψυχολόγους Καίτη Ζαχείλα-Καπελώνη και Βασίλη Βασιλάκη.

Σύνοψη της ταινίας

Τριάντα χρόνια πριν, η δημοσιογράφος Τζιν Κάρπερ έκανε για λογαριασμό του CNN ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το Αλτσχάιμερ, την ασθένεια που θεωρείται σήμερα μια από τις μεγαλύτερες απειλές του δυτικού κόσμου, για την τρίτη ηλικία. Οι τότε προβλέψεις έλεγαν ότι μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια θα έχει βρεθεί η θεραπεία. Η Τζιν Κάρπερ που σήμερα έχει ξεπεράσει την ηλικία των 80 ετών, είναι φορέας του γονιδίου για προδιάθεση της νόσου Αλτσχάιμερ. Αποφασίζει λοιπόν, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δει η ίδια, πώς προχωρά η έρευνα για την καταπολέμηση της ασθένειας. Παίρνει συνεντεύξεις από επιστήμονες και άλλους ειδικούς και υποβάλλεται σε κάθε είδους εξέταση, προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες είναι πραγματικά οι πιθανότητες να εμφανίσει την ασθένεια. Στιγμιότυπα από παλιές ταινίες, αποτυπώνουν στην οθόνη πώς η αντίληψη των ανθρώπων για την ασθένεια κατακυριεύεται από υπερβολικές φοβίες αλλά και από τις απραγματοποίητες προσδοκίες της ιατρικής επιστήμης.

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00, στον Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ», στην οδό Μεσολογγίου 18, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Γενική είσοδος για όλους : 2 ευρώ

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε μια σειρά από διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία: www.kinler.gr/monster-in-the-mind

Η Εταιρεία Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Νομού Ρεθύμνου, «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ», είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που λειτουργεί σε εθελοντική βάση από το 2007. Αποτελεί στήριγμα για τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τη νόσο Αλτσχάιμερ προσφέροντας διαγνωστική και ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς και στις οικογένειες τους.

Στο χώρο της λειτουργεί δωρεάν Ιατρείο Μνήμης από ειδικευμένους ιατρούς και παρέχεται δωρεάν ενημέρωση και στήριξη από ειδικευμένους ψυχολόγους στους ασθενείς και στους φροντιστές τους.

Τα γραφεία της βρίσκονται στην Καλλιθέα, Μάχης Ποταμών 9.

Για ραντεβού και πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 28310 40807, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 10.00-12.00

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Jean Carper 

Η Jean Carper γεννήθηκε το 1936. Ήταν η πρώτη ανταποκριτής του CNN που καταπιάστηκε με ιατρικά ρεπορτάζ, όταν το κανάλι ξεκίνησε τη λειτουργία του, το 1980. Επιπλέον έχει εμφανιστεί στις τηλεοπτικές εκπομπές Today Show, Good Morning America και Dateline.

Για 14 συνεχόμενα χρόνια έγραφε κάθε βδομάδα άρθρα για τη στήλη "Eat Smart" του περιοδικού USA Weekend, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε για την ασθένεια του Αλτσχάιμερ στην εφημερίδα The Huffington Post. Το 2016, επιμελήθηκε την παραγωγή και δημιουργία του ντοκιμαντέρ "Monster In The Mind".

Η επιτυχημένη της πορεία στο ιατρικό ρεπορτάζ της έδωσε την ικανότητα να μεταφέρει με ακρίβεια επιστημονικές μελέτες σε μια γλώσσα που είναι κατανοητή στον καθένα. Έγραψε μια σειρά από βιβλία με θέμα την υγεία και διατροφή, τα οποία μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 20 γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ έχει βραβευθεί για το δημοσιογραφικό και συγγραφικό της έργο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ