ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επίτιμο Προξενείο του Λουξεμβούργου στην Κρήτη

0

Δημιουργείται έπειτα από πρόταση του συλλόγου "Οι φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη"

Την αποδοχή αιτήματος δημιουργίας Επίτιμου Προξενείου του Λουξεμβούργου στην Κρήτη από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο σύλλογος "Οι φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη", στην οποία μεταξύ άλλων ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην προώθηση και τελικώς έγκριση της πρότασης του συλλόγου.

Επίτιμος Πρόξενος ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Αεράκης πρώην διοικητικό στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Λουξεμβούργου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

"Οι φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη" χαιρετίζουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αποδοχή από την Κυβέρνηση του Λουξεμβούργου της πρότασής του για τη δημιουργία ενός Επίτιμου Προξενείου του Λουξεμβούργου στην Κρήτη.

Εκφράζει τη χαρά του για την επιλογή και τοποθέτηση ενός αποδεδειγμένα ικανού και δραστήριου συμπολίτη μας, πρώην διοικητικού στελέχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Προέδρου του Συλλόγου Κρητών Λουξεμβούργου και ενεργού μέλους του συλλόγου μας, μεταξύ άλλων, του κ. Γεωργίου Αεράκη. Ευχαριστεί την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, τον πρέσβη κ. Paul Alphons Steinmetz και τους διαδοχικούς συναδέλφους του από την ίδρυση του συλλόγου μας, το 2002, για τη φιλική και γόνιμη συνεργασία ,απαραίτητη προϋπόθεση για την πληθώρα των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών, που έχουν λάβει χώρα έως σήμερα. Ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη σταθερή και συνεχή στήριξη των προσπαθειών του συλλόγου μας για την προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας και την ανάπτυξη της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ της Κρήτης, της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου.

Ευχαριστεί και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου Κρήτης και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό για την υποστήριξη και διευκόλυνση των δράσεων του συλλόγου μας.

Εύχεται καλή και γόνιμη πορεία και συνεργασία στον Επίτιμο Πρόξενο κ. Γεώργιο Αεράκη στο νέο του έργο . Ελπίζει και πιστεύει ότι η δημιουργία ακόμη ενός Επίτιμου Προξενείου στην Κρήτη, με έδρα το Ηράκλειο, συμβάλλει στην προβολή του νησιού μας ως Ευρωπαϊκής Περιφέρειας και της πόλη μας ως διεθνούς Μητροπολιτικού κέντρου, ανοικτών στον κόσμο, όπως άλλωστε το αξίζουν και τους πρέπει. Ευχαριστεί επίσης τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης για τη θετική τους ανταπόκριση, φιλοξενία και στήριξη που θα προσφέρουν στο νέο Προξενείο. Ευχαριστεί τέλος , τις επιχειρήσεις για την κατά καιρούς υποστήριξή τους, όλους τους εκπαιδευτικούς για την ακούραστη και ποιοτική συνδρομή τους στις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και όλα τα μέλη και φίλους που χωρίς αυτούς, από το 2002, ο σύλλογός μας δεν θα μπορούσε να προσφέρει στην πόλη και το νησί μας ό,τι πρόσφερε, προσφέρει και θα συνεχίζει να προσφέρει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ